Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Kia EV6 kan nóg sneller opladen in de winter

Ben jij een gelukkige Kia EV6 rijder of zou je dat in de toekomst graag willen? Dan hebben wij goed nieuws! Je kunt de Kia EV6 nu laten upgraden waardoor jouw auto met lagere temperaturen nóg sneller kan opladen. Perfecte timing, gezien de winter niet lang meer op zich laat wachten. En dat terwijl de Kia EV6 al uitzonderlijk snel kan opladen (binnen 18 minuten). Hoe dit kan? In dit artikel leggen we het allemaal aan je uit. 

Snellaadprestaties van de Kia EV6

Snellaadprestaties van de Kia EV6

De Kia EV6 staat bekend om zijn unieke snellaadprestaties. Dankzij de 800V techniek is de elektrische Kia binnen 18 minuten weer voor 80% opgeladen. De auto won dit jaar niet voor niets de titel 'Auto van het Jaar 2022'. Toch is het voor iedere elektrische rijder heel herkenbaar als ik zeg dat het snellaadvermogen tijdens een snellaadsessie na een bepaalde tijd afneemt.

Zo kun je bijvoorbeeld bij onderstaande laadcurve zien dat het snellaadvermogen bij de Kia EV6 na ongeveer 55% afneemt. Bovendien is onderstaande laadcurve gebaseerd op het laadgedrag van een Kia EV6 met een accu die in optimale conditie is. Dat wil zeggen een accutemperatuur tussen de 30 en 40°C. Met andere woorden: Een koudere of warmere accu kan voor lagere laadsnelheden zorgen. En daar heeft het automerk heel slim op ingespeeld...  

Nieuwe functie voor de Kia EV6: preconditioning batterij

Het automerk biedt voor alle huidige en toekomstige Kia EV6 rijders (modeljaar 2022 én 2023) namelijk een nieuwe functionaliteit aan: de preconditioning van de batterij. Deze nieuwe functie is standaard vanaf modeljaar 2023, maar nu tevens beschikbaar voor het eerdere modeljaar. Deze nieuwe functie verkort de laadtijd met maar liefst 50 procent bij lagere temperaturen! Het werkt als volgt: de preconditioning van de batterij start automatisch wanneer een DC-snellader is ingesteld als bestemming. Deze upgrade wordt ook doorgevoerd in het navigatiesysteem. De batterij van de Kia EV6 wordt automatisch voorverwarmd wanneer de bestuurder een DC-snellader instelt in het navigatiesysteem. Houd er wel rekening mee dat dit alleen gebeurt als de temperatuur lager is dan 21 graden en de resterende accucapaciteit groter is dan 24%. Zodra de batterij op de juiste temperatuur is, wordt het voorverwarmen automatisch gestopt. 

Kia EV6 leasen

Goed nieuws dus voor berijders van de Kia EV6. Zie jij jezelf ook al rijden in de Auto van het Jaar 2022? De Kia EV6 is dit jaar nog leverbaar en al zakelijk te leasen vanaf 572 euro per maand. 

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl