Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Kia EV6 dé opvolger van de populaire leaseauto Kia e-Niro?

Kia heeft eindelijk de prijzen bekendgemaakt van de nieuwe elektrische Kia EV6. De elektrische auto van Kia heeft een vanafprijs van 44.595 euro en is te leasen vanaf 555 euro. Het gaat in dit geval om de EV6 58 kWh RWD. De auto wordt leverbaar in drie uitvoeringen (basis, GT-line en GT) en je hebt de keuze uit een 58 kWh of 77,4 kWh accupakket. Naar verwachting wordt de auto leverbaar in september 2021, maar is vanaf dit moment te reserveren. Kia geeft aan dat je omstreeks mei definitief een exemplaar kunt bestellen. Wordt de Kia EV6 daadwerkelijk dé opvolger van de populaire elektrische leaseauto de Kia e-Niro? In dit artikel zetten wij de belangrijkste informatie voor je op een rijtje. 

Kia EV6 prijzen

Kia EV6 interieur

Na het succes van de Kia e-Niro ligt de lat hoog met de Kia EV6. Een aantal weken geleden deelde Kia de eerste beelden van het nieuwe model van Kia. Nu volgen de prijzen. Kia heeft met dit model een primeur te pakken, gezien het feit dat dit de eerste elektrische Kia wordt die verkrijgbaar is met achterwiel- (RWD) of vierwielaandrijving (AWD). De prestaties van de EV6 zijn hiermee veelbelovend.

De Kia EV6 is leverbaar in drie uitvoeringen: de basisversie, GT-line en GT. De basisuitvoering met het kleinere accupakket (58 kWh) heeft een vanafprijs van 44.995 euro. De prijs van de EV6 met het 77,4 kWh accupakket is momenteel nog niet bekend. De GT-line (77.4 kWh) RWD heeft een vanafprijs van 56.895 euro en tot slot heeft de EV6 GT (77.4 kWh) AWD een prijs van 63.595 euro. Deze uitvoering is overigens pas beschikbaar vanaf het vierde kwartaal van 2022.

De GT-line en GT zijn in Nederland alleen beschikbaar met het grotere 77.4 kWh accupakket.

Prestaties en vermogen

De Kia EV6 is het eerste elektrische model van Kia dat op het nieuwe E-GMP platform wordt gebouwd. Het platform maakt het mogelijk om een extreem lange wielbasis van 2.9 meter te creëren. Dit betekent meer (been)ruimte dus! Qua prestaties is de Kia EV6 ook veelbelovend. De GT uitvoering krijgt een vermogen van maar liefst 584 pk en gaat van 0 naar 100 in slechts 3.5 seconden. De nieuwste moderne technologie mag ook zeker niet ontbreken. Zo is de auto onder andere voorzien van een 12.3 inch curved display en Augmented Reality Head-Up Display.

Het snelladen is ook indrukwekkend bij dit model. Dankzij de 800V-architectuur kan de auto binnen 4.5 minuten maar liefst 100 kilometer opladen met maximaal 250 kW DC. Dat betekent dat de auto binnen 20 minuten weer voor 80% is opgeladen.

Indien je de EV6 RWD (58 kWh) gaat opladen bij een openbare laadpaal (laadvermogen 11 kW AC) moet je rekening houden met een laadtijd van ruim 6 uur van 0-100%.

Actieradius Kia EV6

De Kia EV6 is leverbaar met een 58 kWh accupakket en 77.4 kWh accupakket. De EV6 met het kleinere accupakket heeft een actieradius van 400 kilometer (WLTP). Indien je kiest voor het grotere accupakket, dan ligt de actieradius volgens de WLTP-testmethode rond de 510 kilometer. Zoals iedere elektrische auto wordt de actieradius op basis van de WLTP-testmethode ingeschat. De actieradius valt in de praktijk altijd iets tegen. Dit heeft onder andere te maken met de weersomstandigheden en het rijgedrag van de bestuurder.

In de meeste gevallen beschikken elektrische auto’s over een relatief laag trekgewicht of hebben zij de mogelijkheid zelfs helemaal niet. De EV6 biedt wel de mogelijkheid om een aanhanger of gemiddelde caravan te trekken. Het verwachte maximale geremde trekgewicht ligt rond de 1.600 kg.

Kia EV6 zakelijk leasen

De Kia EV6 zou ook het weleens goed kunnen gaan doen onder de zakelijke rijder. Kia heeft in de afgelopen jaren een mooie reputatie opgebouwd, gezien het succes van de Kia e-Niro. Het vertrouwen in het merk en de bijbehorende producten is er dus zeker. Wat ons betreft heeft dit model ook veel potentie.

Heb je interesse in het leasen van de Kia EV6? De Kia EV6 RWD (basisuitvoering) is al te leasen vanaf 555 euro per maand en heeft een nettobijtelling van 180 euro per maand (schijf 1).

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl