Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Je hebt nog drie dagen om te profiteren van 8% bijtelling!

Heb je interesse in een elektrische auto? Je hebt nog drie dagen de tijd om te profiteren van 8% bijtelling (fiscale waarde tot 45.000 euro). Vanaf 1 januari 2021 wijzigt de bijtelling voor elektrische auto’s naar 12% bijtelling (fiscale waarde tot 40.000 euro). In dit artikel geven wij een aantal opties van elektrische auto’s die dit jaar nog leverbaar zijn met 8% bijtelling. 

Bijtelling elektrische auto

Vorig jaar omstreeks deze tijd ontstond er een ware run op elektrische auto’s. Het was immers het laatste jaar dat je nog kon profiteren van 4% bijtelling. Inmiddels betaal je in 2020 8% bijtelling voor een elektrische auto. Uit het Klimaatakkoord is gebleken dat de bijtelling voor elektrische auto’s ook in 2021 wordt verhoogd. Vanaf 1 januari 2021 betaal je 12% bijtelling tot 40.000 euro (22% over het resterende bedrag). In 2022 is de bijtelling vastgesteld op 16%. Kortom, je kunt op jaarbasis behoorlijk besparen als je dit jaar nog besluit om over te stappen naar een elektrische auto.

Voordelen elektrisch rijden

Naast de fiscale voordelen (en dus de besparing) zijn elektrische auto’s in het algemeen voorzien van de nieuwste technologie. Bovendien zijn de meeste elektrische auto’s standaard zeer rijk uitgerust. Ook wordt de meerderheid van de elektrische modellen geleverd met een handige app waar je veel functionaliteiten van de auto op afstand mee kan bedienen. Dit kan ideaal zijn in de wintermaanden! Met de app kun je bijvoorbeeld je auto van binnen voorverwarmen. Ook kun je via de app de actuele laadstatus en het accupercentage bekijken.

In de podcast die wij samen met Tweakers hebben opgenomen vertellen onze EV-experts alle ins en outs over elektrische auto’s. Absoluut een aanrader als je meer wilt weten over elektrische auto’s!

Direct beschikbare elektrische auto's

Heb je interesse in het leasen van een elektrische auto? We hebben nog enkele modellen uit voorraad leverbaar. Denk hierbij aan de bestverkochte elektrische auto’s van dit moment. De Tesla Model 3, Volkswagen ID.3, Hyundai IONIQ 5 en Tesla Model Y. Ben je benieuwd hoe ver een elektrische auto op een lege accu nog door kan rijden? Wij hebben het samen met Autoblog voor je getest in deze video.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl