Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Hyundai IONIQ 6 krijgt actieradius van 614 kilometer

Hyundai heeft het goed voor elkaar als het gaat om elektrische auto's. Het automerk heeft inmiddels een behoorlijke reputatie opgebouwd met de goedverkopende modellen zoals de Hyundai Kona Electric en Hyundai IONIQ 5. Ons hartje ging daarom direct sneller kloppen toen het automerk de Hyundai IONIQ 6 voor het eerst introduceerde. Geen elektrische SUV zoals ieder automerk nu uitbrengt, maar een sedan die betaalbaar is, binnen 18 minuten kan snelladen én een rijbereik heeft van maar liefst 614 kilometer (WLTP). 🤩 Oké, op papier klopt dus alles. Daarom werden wij des te nieuwsgieriger naar de IONIQ 6 in het echt. En toevallig werden wij net op dat moment uitgenodigd om de IONIQ 6 in het echt te bekijken tijdens de EV-experience in Zandvoort. Deze kans lieten wij dus absoluut niet aan ons voorbijgaan. In dit artikel praten we je in het kort bij wat wij vinden van de IONIQ 6. Bekijk ook gerust onze video waarin wij de IONIQ 6 aan jullie showen. 

Hyundai IONIQ 6: Een 'betaalbare' elektrische sedan die alles kan 😉

Prijs

Onze EV-experts zijn het er unaniem over eens: dit is een 'betaalbare' elektrische sedan die alles kan. Met aanhalingstekens bij betaalbaar, want Hyundai heeft de prijs nog niet officieel bekendgemaakt. Maar ons is wel ter ore gekomen dat de IONIQ 6 iets voordeliger wordt dan de IONIQ 5. De pre-sale start overigens zeer binnenkort, namelijk op 24 oktober om 10.00 uur. Het automerk zal op dit tijdstip namelijk een zeer exclusieve First Edition lanceren.

Design Hyundai IONIQ 6: stoer

Goed, genoeg gepraat over prijzen, want van het design worden wij heel blij. Het is namelijk weer eens iets anders dan een elektrische SUV. De sedan heeft een sportief design met een boat tail-vormige achterzijde die verdacht veel lijkt op de achterkant van een Porsche. De doorlopende LED-strip maakt de sportieve look van de IONIQ 6 helemaal af. Houd je van keuzes? Dan heb je geluk, want je kunt maar liefst kiezen uit 11 lakken. Voor ieder wat wils dus. De lak die wij in het echt hebben gezien is de 'Biophilic Blue Pearl'. Een stoere lak die meerdere kleuren aanneemt zodra de invalshoek verandert. Je ziet het steeds meer dat traditionele zijspiegels worden vervangen voor digitale zijspiegels. Wij zijn er persoonlijk niet zo'n fan van, maar gelukkig kun je deze extra optie ook achterwege laten bij de IONIQ 6.

Interieur Hyundai IONIQ 6: Comfortabel en luxe

Het interieur is bijna hetzelfde als die van de IONIQ 5. De ontwerpers hebben de luxueuze stoere look doorgetrokken in het interieur. Qua kleur heb je twee keuzes: zwart of wit. Waar je oog direct op valt is de sfeerverlichting die je in iedere kleur van de regenboog kunt instellen. Dit creëert een luxe en vooral ontspannen sfeer. Over ontspannen gesproken, de stoelen kun je maar liefst in 8 standen verstellen. Een korte powernap van 18 minuten (de laadtijd van 10 tot 80% bij een snellader) is dus zeer comfortabel in de IONIQ 6.

Ruimte Hyundai IONIQ 6: huge! ;)

De ruimte van de IONIQ 6 is indrukwekkend. De auto is echt bizar ruim, zowel voorin als achterin. Om de ruimte even goed te testen nam onze EV-expert Sebastiaan (lengte: bijna twee meter) plaats achter het stuur. Hij had nog steeds voldoende beenruimte, ook de passagier achter hem zat nog steeds comfortabel. Enige minpuntje is de hoogte van de auto. Sebastiaan had niet veel ruimte over boven zijn hoofd. Dit kun je overigens heel makkelijk tackelen door niet te kiezen voor een panoramadak.

Laadsnelheid: Ultrasnel binnen 18 minuten

Waar Hyundai zich écht mee onderscheidt is de innovatieve 800V-batterijtechnologie en Vehicle to Load-technologie (V2L) die we nu al kennen van de IONIQ 5. Deze technologie zul je ook terugvinden bij de IONIQ 6, waardoor de EV ultrasnel (binnen 18 minuten) kan opladen en stroom kan teruggeven aan andere elektrische apparaten, zoals bijvoorbeeld een koffiezetapparaat.

Actieradius: 614 kilometer (WLTP)

De actieradius van de IONIQ 6 is vastgesteld op 614 kilometer volgens de WLTP-testmethode. Dit betekent dus dat de auto op papier behoorlijk wat kilometers kan rijden op een volle accu. We hebben het hier over de Long Range met een 77,4 kWh batterij met achterwielaandrijving. Kies je voor de vierwielaandrijving dan moet je rekening houden met een actieradius van 583 kilometer (WLTP).

Echter valt de actieradius van een elektrische auto altijd iets lager uit vanwege de weersomstandigheden en het rijgedrag van de bestuurder. Waarschijnlijk zal het rijbereik van de IONIQ 6 in de praktijk neerkomen op zo'n 475 kilometer. Nog steeds een uitstekende actieradius wat ons betreft!

Hyundai IONIQ 6 zakelijk leasen

Onze conclusie is dus duidelijk: dit zou weleens een populaire elektrische auto kunnen worden onder zakelijke rijders. Waarschijnlijk zullen we meer specificaties te weten komen tijdens de pre-sale op 24 oktober. Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van het laatste nieuws!

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl