Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Geld verdienen met een elektrische auto, het kan!

Geld verdienen met een een elektrische auto? Dankzij het nieuwe platform van Tennet is dit mogelijk! Elektrisch rijden zit de laatste jaren fors in de lift. Voor zowel de particuliere rijder als de zakelijke rijder zijn er zowel op technisch als fiscaal gebied interessante voordelen en ontwikkelingen. Binnenkort komt daar waarschijnlijk nog een voordeel bij voor de elektrische rijder! Mensen met zowel een elektrische auto als een slimme stroommeter kunnen geld gaan bijverdienen. Tennet heeft namelijk een platform ontwikkeld die dit mogelijk maakt.

Het platform

Het zogenaamde ‘Equigy-platform’ van Tennet is gebaseerd op het principe van vraag en aanbod. Een ontwikkeling die met de ‘groene’ stroombronnen als wind- en zonne-energie steeds meer nodig is. Immers, het waait niet altijd en de zon schijnt ook niet altijd even intens, er is dus een back-up nodig.

Het Equigy-platform is in de basis dan ook een eenvoudig systeem dat op een iets andere manier al wordt toegepast. Dit zie je bijvoorbeeld bij zonnepanelen, wanneer er een overschot is, wordt dit terug geleverd aan het net. Dit geldt ook voor elektrische auto’s. Het moment dat het huis een stroom overschot heeft zal de auto geladen worden. Is er echter een stroomtekort dan kan de berijder bepalen hoeveel capaciteit er van de accu gebruikt mag worden om in huis te gebruiken.

Hoe ga ik verdienen?

Zoals aangegeven dient de berijder aan te geven hoeveel capaciteit van de accu al dan niet gebruikt mag worden om te gebruiken. Dit kan gedaan worden via een app. Het voordeel hiervan is dat je dus niet met een auto komt te staan waarvan de accu leeg is. De slimme elektriciteitsmeter in huis en de autofabrikant verzamelen vervolgens de data die aangeven hoeveel er gebruikt en geleverd is. Dit wordt middels een zogenaamde ‘block-chain’ technologie administratief afgewikkeld om beveiliging van de data te waarborgen en ervoor te zorgen dat ze niet door derden gewijzigd kunnen worden. De basis dus voor een transparante en goede administratieve afhandeling.

Op dit moment is de elektrische auto nog niet helemaal klaar voor het leveren van stroom. De eerste tests met een benodigd balanssysteem in elektrische auto’s worden al uitgevoerd door het Nederlandse energiebedrijf Vandebron. Zij doen dit in samenwerking met Tesla, BMW, Fiat-Chrysler en Nissan om ervoor te zorgen dat de auto’s en systemen hier meer geschikt voor worden. De verwachting is dan ook dat het een veel aangeboden optie gaat zijn binnen leasecontracten.

Wij zijn heel benieuwd naar de ontwikkelingen op dit gebied en houden je uiteraard op de hoogte!

Elektrische auto leasen in 2020

Vanwege onder andere de fiscale voordelen, en de milieubewuste keuze worden elektrische auto’s steeds populairder onder de leaserijders. In 2020 worden verschillende nieuwe elektrische auto’s op de markt uitgebracht. Momenteel zijn er enkele elektrische auto’s nog direct beschikbaar met 8% bijtelling! Denk hierbij aan de Kia e-Niro, Hyundai Kona Electric, Skoda Citigo e iV en Seat Mii Electric.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl