Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Fossielvrije Weken 2020: met elektrische’s auto naar Parijs

Tijdens de Fossielvrije Weken (1 t/m 13 juni 2020) wordt er extra aandacht geschonken aan het elektrisch rijden. Om de Fossielvrije Weken af te sluiten, gaan wij op 12 juni met ons hele team (bestaande uit 44 collega’s) met verschillende elektrische auto’s (Tesla Model 3, Tesla Model S, Kia e-Niro, Hyundai Kona Electric, BMW i3, Peugeot e-208 en Renault Zoe) naar Parijs rijden.

Kick-off fossielvrije weken 2020

Gisteren was de officiele kick-off van de Fossielvrije Weken. Tijdens het evenement werd het publiek meegenomen in de wereld van elektrisch rijden. Onze collega’s Hilda, Sebastiaan en Thom mochten onze kennis en (praktijk)ervaringen met elektrische auto’s met het publiek en RTV Drenthe delen. Verschillende onderwerpen passeerden de revue waaronder de huidige en toekomstige modellen, voor- en nadelen en de laadvoorzieningen.

Elektrische auto’s zijn populair en worden volop gestimuleerd door de overheid. De focus lag tijdens dit evenement met name op het bedrijfsleven. De organisatie wil de bedrijven met elkaar in contact brengen om de kennis en ervaring met elektrische auto’s en andere manieren van fossielvrij vervoer met elkaar te delen.

Ondanks het uitgebreide aanbod, de laadvoorzieningen en de fiscale voordelen viel ons op dat mensen toch nog aarzelen om naar een elektrische auto over te stappen. Dit heeft uiteraard alles te maken met de mindset, de ervaring en kennis. Ons advies, probeer het elektrisch rijden eens! Dan kun je zelf ervaren hoe comfortabel en gemakkelijk het is.

Met de elektrische auto op vakantie naar het buitenland

Niet alleen rijdt ons hele team in al jaren in een 100% elektrische auto, om de Fossielvrije Weken af te sluiten gaan we met ons hele team van 44 collega’s op 12 juni met verschillende elektrische auto’s naar Parijs. We gaan in de praktijk testen hoe het is om met een elektrische auto naar het buitenland te gaan. Tijdens de reis gaan we kijken voor welke uitdagingen we komen te staan met een elektrische auto. Ook gaan we ervaren hoe het is om met de elektrische auto’s onderweg te gaan opladen.

We starten onze reis op ons kantoor in Eelde. Vanaf Eelde is het 655 kilometer naar Parijs. In theorie betekent dit dat je dan ongeveer 7 uur onderweg bent. Dit is uiteraard een gemiddelde reistijd. Reken daar nog eens een keer laadtijd bij, dan zit je op ongeveer 9/10 uur.

Als je kijkt naar de actieradius van de Tesla Model 3 Performance, (530 kilometer, volgens de WLTP-testmethode) dan zouden we slechts één keer moeten snelladen. Het voordeel van een Tesla Model 3 is ook dat het navigatiesysteem van te voren uitrekent waar en wanneer je de auto moet opladen.

Voor de Kia e-Niro, Hyundai Kona Electric, BMW i3, Peugeot e-208 en Renault Zoe is het een iets ander verhaal. Althans, het is verstandig om van te voren alvast zelf uitrekenen hoe vaak je moet opladen en waar je gaat laden. Zo kom je namelijk tijdens je reis niet voor verrassingen te staan. De Hyundai Kona Electric en Kia e-Niro hebben beiden een actieradius van 455 kilometer, wat ook zou betekenen dat je tijdens de reis slechts één keer hoeft te snelladen. Voor de BMW i3, Peugeot e-208 en Renault Zoe zullen vaker moeten laden, maar tegelijkertijd gaan wij als ervaren elektrische rijders geen uitdaging uit de weg!

Als ervaren elektrische rijders weten we als geen ander dat het met een elektrische auto allemaal net even iets anders werkt. Het vergt iets meer voorbereiding. Het is wel zo fijn om van te voren verschillende laadpassen bij je te hebben die zowel in het binnen- als buitenland werken. Daarnaast zijn er tegenwoordig allerlei handige hulpmiddelen zoals apps die de beschikbare laadpunten op je route weergeven.

Kortom, we gaan uitgebreid ervaren en beoordelen hoe het is om met een elektrische auto naar het buitenland te rijden. We gaan uitbreid kijken naar het verbruik van de elektrische auto’s, de laadvoorzieningen, wanneer, hoe vaak en hoe lang de elektrische auto’s opgeladen moeten worden. Tijdens onze reis gaan we live bloggen en vloggen en delen wij meteen onze ervaringen met jullie!

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl