Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Ford investeert in ontwikkeling elektrische auto’s

Afgelopen week schreven we al over de investeringen vanuit Daimler AG op het gebied van accuontwikkeling. Deze week is er nog meer nieuws, namelijk vanuit Ford Motors. Ook Ford investeert in ontwikkeling elektrische auto’s. De komende vier jaar zullen er maar liefst vier nieuwe fabrieken gebouwd gaan worden in de Verenigde Staten.

Miljarden investering voor elektrische auto’s

Op het gebied van elektrische auto’s werkt Ford samen met het Zuid-Koreaanse SK Innovation. Samen met deze partner gaat het merk de investering bekostigen. Om de bouw van de vier nieuwe fabrieken en de ontwikkelingen te kunnen bekostigen is er een budget van 11,4 miljard dollar beschikbaar gemaakt vanuit Ford en SK Innovation. Ook voor de arbeidsmarkt is het een interessante ontwikkeling. De vier nieuwe fabrieken leveren namelijk zo’n elfduizend banen op.

Elektrische Ford Mustang Mach-e

In Europa en in het bijzonder Nederland, is de elektrische auto inmiddels gemeengoed op de weg geworden. Ook Ford heeft een populaire elektrische auto op de Nederlandse wegen rijden, de stoere Ford Mustang Mach-E. Deze auto is in de Verenigde Staten ontwikkelt en aangepast voor gebruik in Europa.

Ontwikkeling elektrische auto’s in de verenigde staten

In Europa is de ontwikkeling en acceptatie van de elektrische auto al in een relatief gevorderd stadium. In de Verenigde Staten is dit minder het geval. Om dit te versnellen heeft Ford ervoor gekozen om zijn meest populaire auto, de Ford F-150, uit te brengen als volledig elektrische auto, de zogenaamde ‘F-150 Lightning’. De bouw van de vier nieuwe fabrieken in Tennessee en Kentucky zullen een groot deel van de productiecapaciteit van deze elektrische pick-up gaan dragen. Al met al zal deze investering een belangrijke rol gaan spelen voor de EV adoptie in de Verenigde Staten.

Het moge duidelijk zijn dat er naast de populaire Ford Mustang Mach-E, de komende jaren meer elektrische Fords op de markt zullen gaan komen. Deze zullen dan ook ontwikkelt worden in de nieuwe fabrieken in de Verenigde Staten. Wil jij juist in 2021 nog rijden in een elektrische Ford? De Ford Mustang Mach-E is nog beperkt beschikbaar voor levering 2021. Interesse? Neem dan snel contact met ons op!

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl