Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Fastned en Tesla gaan samen een snellaadstation bouwen

Fastned heeft de handen ineen geslagen met Tesla. Samen gaan ze een snellaadstation bouwen in Oxford, Verenigd Koninkrijk. Er komen in totaal 26 snelladers, 14 van Fastned en 12 Tesla Superchargers. Als we Fastned moeten geloven, dan moet het een van de krachtigste oplaadlocaties voor elektrische auto’s worden. Eind 2021 wordt het nieuwe laadstation geopend. 

Snellaadstation van Fastned en Tesla

Fastned

De laadinfrastructuur in het Verenigd Koninkrijk is niet zo ver ontwikkeld als in Nederland. Sterker nog, de laadinfrastructuur in het Verenigd Koninkrijk is nog enigszins beperkt. Fastned wil hier wat aan doen door een snellaadstation met Tesla te gaan bouwen. Het aantal elektrische auto’s groeit ook op de Britse (snel)wegen, dus de behoefte naar extra laadstations zal alleen maar toenemen. Het aantal nieuw geregistreerde auto’s is gegroeid van 1,7 procent in 2019 naar 6,6 procent in 2020.

Het laadstation wordt onderdeel van de Energy Superhub Oxford. Fastned en Tesla werken samen met de gemeente Oxford, Pivot Power en Wenea. Bij het nieuwe laadstation kunnen 10 elektrische auto’s tegelijkertijd opladen met een laadvermogen van 300 kW DC, de overige laadstations hebben een lagere maximum laadsnelheid. Dit betekent dat elektrische auto’s, mits de boordlader de laadsnelheid ondersteunt, binnen 20 minuten voor 80% zijn opgeladen. De laadsnelheid is overigens wel afhankelijk van het type voertuig. Het snellaadlocatie kan uitgebreid worden met 4 extra snelladers.

Dit is overigens niet het eerste laadstation dat Fastned samen opent met Tesla. In Duitsland staat er tevens een laadstation met snelladers van Fastned en Tesla.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl