Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Elektrische Citroën ë-C4 beleeft morgen wereldpremière

Morgen rond 14.00 uur beleeft de volledig elektrische Citroën ë-C4 zijn wereldpremière. De officiële introductie verloopt echter wel net iets anders. De Citroën C4 en zijn elektrische broer worden namelijk online onthuld via een short and snappy TV-show. Deze digitale manier maakt het mogelijk om tijdens een livestream onder andere video’s en foto’s van de auto’s met het publiek te delen. Achteraf wordt er ook een presentatie gegeven over de nieuwe modellen. Maar wat weten we tot nu toe van de auto? In dit artikel zetten we de belangrijkste informatie op een rijtje.

Design en interieur van de Citroën ë-C4

Nu elektrische auto’s steeds belangrijker worden, moet Citroën er ook aan geloven. De elektrische Citroën is gebouwd op het CMP-platform. Hierdoor heeft de elektrische auto in de basis hetzelfde onderstel als de Peugeot e-2008, DS 3 Crossback en Opel Mokka-e. Over het design is al het een ander en ander bekend. Inmiddels zijn er al verschillende foto’s online verschenen. Of dit ook de daadwerkelijke productieversie gaat worden, is nog even afwachten. Tot nu toe heeft het automerk zelf vrij weinig bekendgemaakt over de elektrische auto.

De elektrische Citroën ë-C4 kenmerkt zich als elektrische crossover. Niet geheel verrassend, gezien er inmiddels tal van elektrische crossovers verkrijgbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Kia e-Niro en Hyundai Kona Electric. Citroën heeft gekozen voor een sportief design met een aflopende daklijn. De auto is voorzien van twee digitale beeldschermen, heeft een typisch Citroën stuurwiel en is verder netjes afgewerkt.

Citroën ë-C4 krijgt een actieradius van 320 kilometer

Als we de berichtgeving moeten geloven dan krijgt de elektrische Citroën een 50 kWh accupakket. De actieradius zal dan neerkomen op zo’n 320 kilometer. In de praktijk zal dit altijd iets tegenvallen, dus de actieradius zal realistisch gezien uitkomen op zo’n 250 kilometer. Morgen zal het automerk officieel bekendmaken hoe groot het accupakket van de Citroën zal zijn en hoeveel kilometers je daadwerkelijk kunt rijden op een volle accu.

Opladen citroën ë-C4

Naar verwachting is de ë-C4 voorzien van een 3-fase boordlader! Dat is een pluspunt, want dat scheelt weer oplaadtijd bij de openbare laadpalen. Je moet rekening houden met een laadtijd van ongeveer 5 uur bij een openbare laadpaal met een maximaal laadvermogen van 11 kW.

Als we de verschillende berichten moeten geloven, dan kan de elektrische auto met een maximaal snellaadvermogen van 100 kW DC snelladen. Erg snel, gezien de auto dan binnen een halfuur weer voor 80% is opgeladen.

Citroën ë-C4 zakelijk leasen

Heb je interesse in het zakelijk leasen van de Citroën ë-C4? De elektrische Citroën is naar verwachting verkrijgbaar vanaf september 2020. Morgen volgen meer details en wellicht volgt dan ook de officiële datum. Dit geldt ook voor de vanafprijs. De vanafprijs wordt nu geschat op zo’n 40.000 euro. Dit betekent voor de zakelijke rijder omgerekend een nettobijtelling van 100 euro per maand (schijf 1).

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl