Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Elektrische bedrijfswagen steeds aantrekkelijker door subsidies

Er komen steeds meer interessante elektrische bedrijfswagens uit op de markt. De actieradius wordt bijvoorbeeld steeds beter en ook het laadvermogen en de binnenruimte zijn uitstekend. Met ingang van 2021 kun je tot 5.000 euro aanschafsubsidie krijgen op elektrische bedrijfswagens. Dit is wederom een weer volgende stap in het schoner maken van het Nederlandse wagenpark. De overheid wil met deze subsidie enerzijds de ondernemers ondersteunen bij de overstap naar een elektrische bedrijfswagen en anderzijds zorgen voor een schone lucht in onze steden. Daarnaast kun je met een elektrische bedrijfswagen behoorlijk besparen op je brandstofkosten en behoud je met een elektrische bedrijfswagen toegang tot de binnensteden.

Aanschafsubsidie kan oplopen tot 5.000 euro

Uiteraard zijn er spelregels voor de aanschafsubsidie op elektrische bedrijfswagens. De eerste spelregel is van toepassing op de actieradius van de bedrijfswagen, deze dient tenminste 100 kilometer. Daarnaast dient de bedrijfswagen tenminste drie jaar gebruikt te worden alvorens hij wordt doorverkocht. Tot en met 2025 is er in totaal 185 miljoen euro beschikbaar als stimulans voor schone bedrijfswagens. Voor 2021 is er een subsidiepot van 22 miljoen euro beschikbaar gesteld. Daar de vanafprijzen van elektrische bedrijfswagens naar verwachting komende jaren lager zullen worden, zal ook de jaarlijks beschikbare subsidiepot gaan afnemen.

MIA elektrische bedrijfswagens

Ook komt de elektrische bedrijfswagen in aanmerking voor de Milieu-investeringaftrek, ook wel bekend als de MIA. De MIA is een subsidie die van toepassing is op milieuvriendelijke technieken. Het netto voordeel kan oplopen tot wel 14%. De MIA is van toepassing voor een bepaald percentage van de investering op de elektrische bedrijfswagen. Het bedrag waarover de MIA wordt toegekend, is maximaal 40.000 euro van de fiscale waarde van de elektrische bedrijfswagen.

Elektrische bedrijfswagen leasen

Overweeg je om een elektrische bedrijfswagen aan te gaan schaffen, dan is leasen een heel interessante optie. De aanschafprijs van een elektrische auto is hoger dan van een brandstof bedrijfswagen. Echter zijn de gebruikskosten veel lager. Recent hebben wij hier uitgebreid aandacht aan besteed in ons artikel over de Total cost of Ownership van een elektrische bedrijfswagen. Uit ons onderzoek is gebleken dat vanaf 38 maanden de elektrische bedrijfswagen kostentechnisch voordeliger uitpakt.

Ben je enthousiast geworden over het leasen van een elektrische bedrijfswagen? Bezoek dan onze website of neem contact met een van onze EV-experts op. Wij helpen je verder met jouw vragen en adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl