Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Elektrische bedrijfswagen Fiat E-Ducato onthuld

Er komen steeds meer 100% elektrische bedrijfswagens op de markt. Inmiddels heb je de keuze uit de Opel Vivaro-E, Peugeot e-Expert en Toyota PROACE Electric. Aan dit rijtje heeft Fiat onlangs de Fiat E-Ducato toegevoegd. Het automerk heeft zojuist de 100% elektrische Fiat E-Ducato onthuld tijdens een webconferentie die op verschillende locaties plaatsvond. De elektrische bedrijfswagen van Fiat heeft een actieradius van 370 kilometer (WLTP City) en een vanafprijs van 51.900 euro. 

Fiat e-ducato verkrijgbaar in twee accupakketten en 400 configuraties

Een elektrische bedrijfswagen wordt voor bedrijven steeds interessanter vanwege de subsidies, het duurzame karakter en de lage onderhoudskosten. De ontwerpers van de Fiat E-Ducato vonden het belangrijk om niet alleen te denken aan een ‘groen’ en duurzaam voertuig, maar wilden ook echt een mobiliteitsoplossing creëren. De elektrische bedrijfswagen van Fiat biedt maar liefst 400 configuraties. Dat maakt de elektrische bedrijfswagen voor verschillende bedrijven aantrekkelijk. Zo spelen ze in op de verschillende behoeften. Zo behoort een bestelbus van 10 tot 17 m3, chassis cabines en personenvervoer tot de mogelijkheden. Daarnaast is het mogelijk om voertuigen in 4 verschillende lengtes te bestellen. De elektrische bedrijfswagen heeft een laadvermogen tot 1.910 kg.

Actieradius + opladen Fiat E-ducato

De Fiat E-Ducato is verkrijgbaar in een 47 kWh of 79 kWh accupakket. Het kleinere accupakket heeft een actieradius van 170 kilometer (WLTP) en het 79 kWh accupakket heeft een actieradius van 280 kilometer volgens de WLTP-testmethode. Standaard wordt de elektrische bedrijfswagen geleverd met 8 jaar/160.000 km garantie op het 47 kWh accupakket of 10 jaar/220.000 km op de 79 kWh accupakket.

De auto is te bestellen met drie verschillende AC-laders: 6,7, 11 en 22 kW. De laatste komt overigens later dit jaar beschikbaar. Snelladen gaat ook mogelijk zijn met de elektrische E-Ducato. Binnen een halfuur heeft de elektrische bedrijfswagen weer 100 kilometer extra range met een DC snellader. Overigens is een DC-snellader niet een standaard optie, deze is optioneel bij te bestellen.

Prijs Fiat E-Ducato

Voor de vanafprijs van 51.900 euro krijg je een elektrische bedrijfswagen voor 3,5 ton lengte 2 wielbasisversie. De duurste variant is 75.900 euro voor 4,25 ton lengte 4 hoogte 3 versie. De chassis-cabinevoertuigen zijn leverbaar vanaf 51.900 euro voor 3,5-tons versie met lengte 2 wielbasis. De elektrische bedrijfswagens die zijn uitgerust met een 79 kWh accupakket zijn standaard voorzien van een 11 kW AC-lader.

Over het algemeen ligt de aanschafwaarde van een elektrische auto hoger dan een benzineauto. Toch ligt de TCO (Total Cost of Ownership) in de meeste gevallen lager bij een elektrische auto. Het automerk geeft aan dat de brandstofbesparing bij een Fiat E-Ducato kan oplopen tot wel 15.000 euro.

Elektrische bedrijfswagen leasen in 2021

Heb je interesse in het zakelijk leasen van een elektrische bedrijfswagen? Neem gerust contact op met onze EV-experts. Onze EV-experts adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden!

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl