Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Elektrische auto’s van Nio komen in 2021 naar Nederland

De Chinese start-up Nio komt eerder dan verwacht met haar elektrische auto’s naar Nederland. In de tweede helft van 2021 brengt Nio de elektrische modellen uit op de Europese markt. Nio heeft in China al een aantal modellen op de markt uitgebracht. Het gaat om de ES8, ES6 en EC6. De elektrische auto’s hebben in China een vanafprijs van 33,420 euro (ES6 SUV).

Elektrische auto’s van Nio komen naar Nederland

Elektrische auto’s van Nio

William Li, CEO van de Chinese start-up Nio, heeft de ambitie om in 2023/2023 in de meest belangrijke werelddelen vertegenwoordigd te zijn. In 2021 start Nio met het veroveren van de Europese markt. De modellen die in China al zijn uitgebracht zijn de ES8 (foto 2), ES6 (foto 3) en EC6 (foto 1). De goedkoopste variant ES6 SUV in China begint bij 33,420 euro (excl. accuhuur). Inclusief de accu is de vanafprijs 41,970 euro.

Accu’s leasen

Op de Chinese markt kun je de modellen zonder accu aanschaffen. Zonder accu? Ja zonder accu. De start-up biedt namelijk de mogelijkheid om de accu te huren. Dit concept heeft twee voordelen: de vanafprijs ligt lager en je krijgt er een bepaalde accuservice bij. Om dit idee te realiseren heeft Nio met een aantal andere partners een eigen bedrijf opgericht: Batterij Asset Company. Het bedrijf koopt de accu’s en least deze aan haar klanten.

Het zou heel goed kunnen dat bovenstaande prijzen vergelijkbaar zullen zijn met de vanafprijzen van de modellen voor Europa. Wij zijn benieuwd naar de ontwikkelingen en houden je uiteraard op de hoogte!

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl