Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Eerste elektrische model van Genesis op het GMP-platform

Genesis – het luxe submerk van Hyundai – heeft de eerste foto’s vrijgegeven van het tweede elektrische model, de GV60. Het is de eerste elektrische auto voor het merk dat op het e-GMP platform is ontwikkeld. Dit is hetzelfde platform waar de nieuwste Hyundai IONIQ 5 en Kia EV6 op worden gebouwd.

E-GMP Platform

Dankzij hetE-GMP platform is het mogelijk om nog sneller te laden, heeft de auto betere rijeigenschappen, meer binnenruimte en een grotere actieradius. Het automerk heeft verder nog vrij weinig bekendgemaakt over het accupakket. Wat we wel weten is dat de auto net zoals de Hyundai IONIQ 5 en Kia EV6, voorzien is van de 800-Volt techniek. Afhankelijk van de batterij kan de auto met een laadvermogen van maarliefst 250 kW DC snelladen. Dit zou betekenen dat de auto binnen 18 minuten van 10% tot 80% is opgeladen. Bij de IONIQ 5 en Kia EV6 heb je de keuze uit een 58 kWh of 73 kWh accupakket. Het is nog even de vraag welke keuzes je krijgt bij de GV60.

Design + interieur

Interieur GV60

Het design van GV60 is herkenbaar voor Genesis vanwege de kop- en achterlampen. Daarnaast zijn de verzonken deurgrepen tevens toegepast bij de Hyundai IONIQ 5 en Kia EV6. De ontwerpers hebben zich dus zeker laten inspireren door deze nieuwe generatie. Zowel het design als het interieur zijn opvallend. De blauwe kleur in het interieur is het eerste wat in het oog springt. De auto beschikt over twee multimediadisplays. Net zoals bij de Audi e-tron Quattro zijn de buitenspiegels vervangen voor twee camera’s. De camera’s bevinden zich aan de binnenkant van de portieren. Verder lijkt het interieur qua details behoorlijk veel op het interieur van de auto’s van Kia.

GV60 leasen

Het is nog niet bekend wanneer de GV60 wordt gelanceerd, met welke opties, accupakket en wat de prijs gaat zijn. De auto komt in ieder geval wel naar Europa. Wij houden de ontwikkelingen uiteraard in de gaten en houden je op de hoogte.

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl