Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Dit zijn de voordelen van een elektrische auto zakelijk leasen

Als grootste EV-expert van Nederland zien wij dat de elektrische auto steeds populairder wordt bij zakelijke rijders. Een elektrische auto is namelijk fiscaal gezien nog steeds voordeliger dan een brandstofauto. Daarnaast is de laadinfrastructuur in Nederland uitstekend, de modellen worden steeds beter en het aanbod uitgebreider.

Een elektrische auto biedt behoorlijk wat voordelen. Je hebt namelijk geen CO2-uitstoot, je profiteert van een lage bijtelling en je kunt op jaarbasis behoorlijk besparen op je brandstofkosten. In dit artikel zetten wij de voordelen voor je op een rijtje en lichten deze toe. 

Voordelen elektrische auto leasen

+ Lage bijtelling elektrische leaseauto

+ Ruim aanbod elektrische auto’s

+ Aantal laadpunten in Nederland stijgt

+ Besparing op de brandstofkosten

Lage bijtelling elektrische leaseauto

Een groot voordeel van een elektrische auto is de lage bijtelling. Ondanks de gewijzigde bijtelling per 1 januari 2022, is de bijtelling voor een elektrische auto in 2022 nog steeds lager dan een brandstofauto. Daarnaast zal de bijtelling in 2023 wederom weer stijgen, dus het is absoluut de moeite waard om dit jaar nog voor een elektrische auto te kiezen. 

Ruim aanbod elektrische leaseauto’s in 2022

De zakelijke rijder kiest steeds vaker voor een elektrische leaseauto. De meest populaire elektrische auto’s van dit moment zijn de Kia EV6, Hyundai IONIQ 5, Tesla Model 3 en Skoda ENYAQ iV. Deze modellen hebben een aantal dingen gemeen; ze beschikken over een uitstekende actieradius, kunnen uitzonderlijk snel opladen en ze zijn standaard rijk uitgerust. De Kia EV6 en Hyundai IONIQ 5 zijn bijvoorbeeld bij een DC-snellaadstation binnen 18 minuten weer voor 80% opgeladen. Beide auto’s hebben wij tevens uitgebreid getest en raden wij als EV-expert ook zeker aan.

Nederland koploper in aantal laadpalen

Nog een fijne bijkomstigheid is de laadinfrastructuur in Nederland. Er zijn inmiddels zoveel verschillende mogelijkheden om je elektrische auto op te laden, bij. openbare oplaadpunten en snellaadstations zoals Fastned, Ionity, ShellRecharge etc. Als je een elektrische auto overweegt dan is het goed om van te voren na te denken over jouw eigen laadmogelijkheden. Beschik je over een eigen parkeerplaats bij huis? Dan raden wij altijd aan om een laadpaal bij jouw thuis te laten installeren. In deze situatie heb je namelijk alle vrijheid om je EV op te laden op de momenten dat je thuis bent. In de meeste gevallen vertrek je altijd met een volle accu. Mocht je niet een eigen parkeerplek hebben, dan kun je ervoor kiezen om je elektrische auto op kantoor op te laden. Daarnaast heb je natuurlijk altijd de optie om via openbare laadpalen of via snellaadstations op te laden. Het opladen wordt overigens steeds makkelijker gemaakt door de vele hulpmiddelen zoals handige apps voor het elektrisch rijden.

Bespaar op je brandstofkosten

Ondanks de stijgende energieprijzen zijn de maandelijkse laadkosten van een elektrische auto aanzienlijker lager dan de brandstofkosten van een benzineauto. Als je bijvoorbeeld je auto thuis oplaadt dan komen de kosten neer op zo’n 16 euro voor een volledig opgeladen accu. Terwijl een tanksessie gemiddeld zo’n 74 euro per keer kost. Voor de hele berekening verwijzen we je graag door naar dit artikel.

Elektrische auto leasen

Wil je graag een elektrische auto zakelijk leasen? Dan is het zeker een aanrader om onze podcast in samenwerking met Fully Charged eens te beluisteren. In de podcast praten wij je bij over hoe Nederland het doet op het gebied van elektrische auto’s.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl