Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Dit is de elektrische concept car Prophecy van Hyundai

Hyundai heeft zojuist meer details bekendgemaakt over de ‘futurische’ concept car Prophecy. Het volledig elektrische conceptmodel staat symbool voor de toekomstvisie van Hyundai op het gebied van elektrificatie. Het automerk wil in totaal 44 volledig elektrische auto’s aan haar vloot toevoegen. Vorige maand werd de elektrische auto voor het eerst aan het publiek getoond. In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over de elektrische concept car Prophecy.

Design + interieur concept car Prophecy

De concept car van Hyundai is ontwikkeld volgens de designfilosofie ‘Sensuous Sportiness’. De concept car is geïnspireerd op oldtimers uit de jaren 20 en 30. De Prophecy onderscheidt door de vloeiende lijnen en rondingen. Hyundai heeft bij de concept car in de koplampen, achterlichten en spoiler gebruik gemaakt van pixelverlichting. Dit geeft een ontzettend gaaf effect. Het gestroomlijnde design van de concept car zorgt voor een lage luchtweerstand, wat een positief effect heeft op een elektrische auto. Als we kijken naar het interieur, valt het meteen op dat het stuurwiel ontbreekt. Het stuurwiel is vervangen voor twee joysticks. Een joystick zit in het portierpaneel, de andere joystick zit in het middenconsole. Hyundai geeft aan dat de auto hiermee intuïtiever te bedienen en te rijden is. Het ziet er in ieder geval heel futuristisch uit. Net zoals het digitale scherm, dat zich over het hele dashboard bevindt.

Volledig elektrische (concept)auto van Hyundai

Hyundai gaat naast een volledig emissievrije auto nog een stapje verder. De auto kan namelijk ook lucht zuiveren door het luchtfiltersysteem met ingebouwde fijnstofsensor.

Helaas heeft Hyundai nog niets bekendgemaakt over de actieradius van de concept car. De concept car Prophecy is gebouwd op het zogeheten Electric Global Modular Platform E-GMP. Dit platform is speciaal voor elektrische auto’s ontwikkeld. Het gaat weliswaar om een concept car, dus wij zijn heel benieuwd of Hyundai de Prophecy daadwerkelijk op de markt gaat uitbrengen.

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl