Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Dit is de CUPRA Tavascan

De CUPRA Tavascan is een volledig elektrische SUV die is onthuld door het Spaanse automerk CUPRA. De Tavascan is de nieuwste toevoeging aan het groeiende aanbod van elektrische auto's van CUPRA. Na het succes van de CUPRA Born zijn wij heel benieuwd of de CUPRA Tavascan in zijn voetsporen kan treden. Ons eerste indruk is in ieder geval dat de auto een stoer alternatief is op de Volkswagen ID.5.

Design CUPRA Tavascan

De CUPRA Tavascan heeft een gestroomlijnde, sportieve uitstraling met een opvallend ontwerp dat geïnspireerd is op de natuurlijke schoonheid van de Pyreneeën, waar de naam van de auto naar verwijst. De auto heeft een grote, robuuste carrosserie en een sportieve voorkant met de kenmerkende CUPRA-grille en scherpe LED-koplampen. De verlichte logo's op de CUPRA benadrukken het karakter van het automerk: een SUV vol kracht en emotie. 

Onder de motorkap heeft de Tavascan twee elektromotoren, één op de vooras en één op de achteras, wat resulteert in een indrukwekkend vermogen van 306 pk. Dit geeft de Tavascan een razendsnelle acceleratie, waardoor hij in slechts 5,6 seconden van 0 naar 100 km/u kan sprinten. Het vermogen wordt geleverd door een 77 kWh batterijpakket, dat de auto een actieradius geeft van meer dan 517 kilometer op een enkele lading.

Interieur CUPRA Tavascan

Zodra je plaatsneemt in de CUPRA merk je dat er veel aandacht is besteed aan het designen van het interieur. De ontwerpers hebben kwalitatief hoogwaardige materialen gebruikt en met de koperen details oogt de auto nog luxer.  

Net zoals de CUPRA Born is ook de Tavascan voorzien van kuipstoelen, wat het sportieve karakter eveneens benadrukt. 

De CUPRA Tavascan beschikt ook over een geavanceerd infotainmentsysteem met een groot 15-inch touchscreen-display dat gemakkelijk toegankelijk is voor de bestuurder. Tijdens ieder rit kun je genieten van je favoriete muziek met de 12 speakers van Sennheiser. 

Het systeem biedt connectiviteit met Apple CarPlay en Android Auto, evenals draadloos opladen voor smartphones en andere apparaten. 

Opladen Cupra Tavascan

De CUPRA Tavascan kan bij een snellaadstation met een vermogen van 100 kW DC snelladen. Hierdoor kan de auto in slechts 30 minuten worden opgeladen tot 80 procent van zijn totale batterijcapaciteit.

CUPRA Tavascan zakelijk leasen

Al met al is de CUPRA Tavascan een opwindende nieuwe toevoeging aan de markt voor elektrische auto's. Aan het einde van dit jaar is de CUPRA Tavascan te bestellen. Met zijn indrukwekkende prestaties, geavanceerde technologie en sportieve ontwerp is de Tavascan een SUV waar de concurrentie rekening mee moet houden. CUPRA heeft hiermee een sterke positie ingenomen op de markt van elektrische SUV's en het lijkt erop dat ze deze positie nog wel even vast zullen houden.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl