Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Deze EV’s laden het snelst

Doordat een elektrische auto beschikt over een elektromotor die moet worden opgeladen met stroom, heb je te maken met laadsnelheid. Bij elektrische auto’s wordt de laadsnelheid ook wel uitgedrukt in kW. De laadsnelheid van een elektrische auto is van meerdere factoren afhankelijk. De auto, temperatuur en bijbehorende laadpaal hebben invloed op de laadsnelheid van de EV. In dit artikel leggen wij het allemaal aan je uit. Ook hebben wij een kleine selectie van EV’s gemaakt die het snelst kunnen laden. 

Laadsnelheid van een EV

Zoals hierboven beschreven is het belangrijk om te weten dat de laadsnelheid onder andere door de auto wordt bepaald. Ook is de laadsnelheid afhankelijk van hoe vol het accupakket op dit moment is. Bij een bepaald percentage neemt de laadsnelheid namelijk af. Bij de meeste EV’s neemt de laadsnelheid af als de batterij 70/80% vol is. De laadcurve van iedere elektrische auto ziet er overigens weer anders uit. Je kunt op de website van Fastned de laadcurves van alle verschillende modellen bekijken.

De temperatuur van de batterij kan tevens invloed hebben op de laadsnelheid. De batterij van een elektrische auto werkt namelijk het beste als de temperatuur tussen de 20 en 30 graden is. In de winterperiode heeft de batterij van een elektrische auto altijd iets meer moeite met opladen, omdat de batterij dan erg koud is. Logischerwijs neemt de laadsnelheid dan ook iets af. Sommige EV’s zijn uitgerust met klimaatregeling, waardoor de batterij verwarmd of gekoeld kan worden.

Elektrische auto’s die het snelst kunnen laden

Voor sommige mensen wordt elektrisch rijden nog steeds als iets nieuws gezien. Niets is minder waar. De huidige modellen zijn niet te vergelijken met de modellen van een aantal jaren geleden. Een goed voorbeeld hiervan is het snelladen. Het snellaadvermogen is bij de nieuwste modellen zelfs verdubbeld. Je bent dus veel minder tijd kwijt aan het snelladen van je EV.

Snelladen is met name interessant voor de elektrische rijder die veel onderweg is. De laadsnelheid kan per model behoorlijk verschillen. Als je dus een elektrische auto overweegt is het zeker de moeite waard om je daar eens in te verdiepen. Hieronder hebben we een kleine selectie gemaakt van elektrische auto’s die het snelst kunnen laden.

Snellaadvermogen afhankelijk van snellader

Nederland telt momenteel 2.367 snellaadpunten. Je kunt bij verschillende aanbieders terecht. Zo heb je tegenwoordig snelladers van IONITY, Shell Recharge en Fastned. Wil je je elektrische auto langs de snelweg snelladen? Dan raden wij je aan om het laadvermogen van de snelladers eerst te checken via de app van Fastned, IONITY, Shell Recharge en Allego.

Het maximum snellaadvermogen van de snelladers in Nederland is 350 kW DC. Echter biedt lang niet iedere leverancier dit snellaadvermogen aan. Je zal dus echt de app moeten raadplegen en filteren op een bepaald snellaadvermogen.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl