Beoordeeld met 9,3
085 4871441

De keuze voor een elektrische auto, waar moet je om denken?

Een nieuwe (lease)auto uitzoeken kan soms best lastig zijn. Helemaal als je de overstap naar een elektrische auto overweegt. Want waar moet je allemaal op letten bij een elektrische auto? Bij het kiezen van een elektrische auto heb je niet alleen te maken met een merk, model en opties. Je moet tevens keuzes maken op het gebied van bijtelling, actieradius en laadmogelijkheden. Reden genoeg dus om er een artikel over schrijven! In dit artikel neemt onze EV-expert Sebastiaan je mee in alle mogelijkheden om uiteindelijk tot een goede keuze te komen. 

Wat is voor jou belangrijk in een auto?

Om tot een goede keuze te komen, is het belangrijk om van te voren eerst te bepalen wat voor jou belangrijk is. Heb jij bijvoorbeeld een voorkeur voor een bepaald merk en/of model? Wil je graag een SUV of juist een hatchback? Daarnaast heb je bij een elektrische auto nog een aantal extra keuzes. Er zijn uiteraard genoeg modellen die beschikken over voldoende been- en bagageruimte, actieradius en vlot kunnen snelladen, maar wij vragen altijd aan de zakelijke rijder wat hij of zij het belangrijkst vindt. Op basis hiervan kunnen wij een aantal modellen selecteren die bijvoorbeeld uitblinken in de enorme beenruimte of vlot kunnen snelladen, omdat je daar de voorkeur aangeeft.

  • Beenruimte

  • Bagageruimte

  • Snelladen en actieradius

Keuze 1: Lage bijtelling of snelladen

Wat vind jij belangrijker; een lage bijtelling of snelladen? Niet iedere zakelijke rijder heeft het namelijk echt nodig om vlot te kunnen snelladen. In dit geval kunnen wij ons heel goed voorstellen dat je de voorkeur geeft aan een lagere bijtelling. Echter als je veel op de weg zit, dan wil je niet teveel tijd kwijt zijn aan het snelladen. In dit geval heb je liever een EV die binnen een kwartier weer is opgeladen.

Keuze 2: design

Over smaak valt niet te twisten, dus ook het design speelt bij een geïnteresseerde een belangrijke rol. Bij EV’s heb je verschillende keuzes; klassiek/behoudend, stoer/sportief, futuristisch of juist minimalistisch. Op basis van jouw voorkeur zijn er uiteindelijk een aantal modellen die hier het beste bij aansluiten. Vanuit hier kun je weer verder kijken naar de overige opties en mogelijkheden.

Keuze 3: Heb je een trekhaak nodig?

Een aantal jaren geleden was het nog niet echt mogelijk om een trekhaak met daadwerkelijk een trekgewicht te laten monteren onder je EV. Dit behoort inmiddels tot de verleden tijd. Er zijn voldoende modellen die je met een echte trekhaak kunt bestellen. Weliswaar is het belangrijk om van te voren goed te bedenken waar je de trekhaak voor nodig hebt. Per model verschilt het maximale trekgewicht namelijk aanzienlijk. Ga je bijvoorbeeld fietsen vervoeren of wil je in de zomerperiode met een caravan op vakantie. Daarnaast heeft het trekgewicht ook invloed op de actieradius van de EV, de auto moet immers harder werken.

KEUZE 4: ACTIERADIUS OF VLOT SNELLADEN

Zoals hierboven ook al even kort is uitgelegd, zijn er elektrische auto’s die meer actieradius hebben, maar minder vlot kunnen snelladen dan andere modellen. Uiteraard geldt dit ook andersom. Het is dus aan jou de vraag wat je belangrijker vindt, iets meer actieradius of juist vlot kunnen snelladen. Hierbij moet je dus goed kijken naar je eigen rijgedrag en het aantal kilometers die je gemiddeld op een dag rijdt.

Welke elektrische auto past het beste bij jou?

Als je eenmaal de keuzemogelijkheden hebt doorlopen, heb je verschillende elektrische auto’s waar je uit kunt kiezen. Stel je kiest voor lage bijtelling, futuristisch, een trekhaak met 750 kg trekgewicht en een grotere kofferbak achter, dan komt de Hyundai IONIQ 5 het beste uit de bus.

Als je als zakelijke rijder veel kilometers maakt, dan zul je eerder kiezen voor een elektrische leaseauto die vlot kan snelladen. Logischerwijs zal de uitkomst er dan ook anders uitzien. Ben je benieuwd welke elektrische auto het beste bij jou past? Klik dan op deze link.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl