Beoordeeld met 9,3
085 4871441

De drie koningen onder de EV's

Vandaag is het de dag van Driekoningen, maar welke modellen zijn koning onder de EV's? 👑 Met andere woorden: welke EV's blinken echt uit? Als je het onze EV-experts vraagt is het antwoord heel duidelijk: de Cupra Born, Hyundai IONIQ 5 en Skoda ENYAQ iV. Waarom? Dat leggen wij in deze blog met alle liefde aan je uit... 😍

Cupra Born: dÊ sportieve EV die alles heeft

Cupra Born

De Cupra Born doet het erg goed in het segment waar deze EV zich bevindt. Wij begrijpen heel goed waarom. Deze elektrische auto van Cupra lijkt namelijk alles te hebben: looks, opties, fijne rijeigenschappen en de juiste specificaties. Laten we beginnen met het rijbereik van deze EV. De auto heeft een uitstekende actieradius voor de gemiddelde Nederlandse automobilist. Je hebt namelijk een maximale range van 427 kilometer tot je beschikking (WLTP). Onze eigen ervaring is dat 350 kilometer zeker haalbaar is. Rijd je de auto toch bijna helemaal leeg? Bij een snellaadstation zoals Fastned is de auto binnen een halfuur weer voor 80% opgeladen (135 kW DC).

Kies je voor de 'basisversie' dan heb je in de basis al een bijzonder rijk uitgeruste EV. Kuipstoelen, Apple CarPlay/Android Auto, sportonderstel, verwarmbaar stuurwiel en een multimediasysteem van 12 inch. En dat alles vanaf 42.990 euro of voor de zakelijke rijders: 567 euro per maand. Vind je looks, opties en sportiviteit belangrijk? Dan ben je bij de Cupra Born aan het juiste adres. Je voelt je de koning te rijk in deze EV. 

Hyundai IONIQ 5: de auto die binnen 18 minuten kan snelladen Ên stroom kan terugleveren

Sebastiaan met IONIQ 5

De Hyundai IONIQ 5 heeft eigenlijk geen uitleg nodig... Het is niet voor niets inmiddels een van de bestverkochte elektrische auto's van dit moment. De IONIQ 5 heeft al verschillende prijzen in de wacht gesleept, waaronder 'Trekauto van het Jaar 2022'. De modellen uit de IONIQ lijn zijn typische voorbeelden van de nieuwe generatie elektrische auto's. Zo beschikt de IONIQ 5 over een 800V accu- en laadtechniek, wat snelladen binnen 16 minuten (233 kW DC) mogelijk maakt. Maar dat is nog niet alles, want de IONIQ 5 kan zelfs over 230V stroom terugleveren middels V2L aan andere apparaten of zelfs een heel kantoor van stroom voorzien.

Daarnaast heeft de EV ook nog eens een tof, futuristisch design, een standaard rijke uitrusting en een rijbereik tot wel 507 kilometer (WLTP). Zo kunnen we nog wel even doorgaan met redenen opnoemen waarom wij vinden dat de IONIQ 5 een terechte koning onder de EV's is. 

Skoda EQNYAQ iV: dÊ perfecte elektrische gezinsauto

Skoda ENYAQ

De bestverkochte elektrische auto van 2022 kan wat ons betreft in deze lijst ook niet ontbreken. De Skoda ENYAQ iV is eigenlijk precies waar de gemiddelde Nederlandse automobilist naar op zoek is. Een betaalbare gezinsauto met voldoende range, genoeg ruimte die vlot kan snelladen. Zo heeft de iV 80 een actieradius van maximaal 537 kilometer (WLTP), een maximaal trekgewicht van 1.000 kg en is de elektrische SUV bij een snellader binnen een halfuur weer voor 80% opgeladen (135 kW DC). En dat allemaal met een vanafprijs van 48.990 euro of voor de zakelijke rijder: 646 euro per maand. Premium rijden voor een betaalbare prijs, een echte koning wat ons betreft!

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl