Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Dacia Spring Electric onthuld!

Sinds begin dit jaar gingen er al geruchten over, Dacia is bezig met het ontwikkelen van een betaalbare elektrische auto. Deze week was dan eindelijk het moment, Dacia heeft het doek getrokken van de elektrische Dacia Spring Electric. Een auto met een accupakket van 27 kWh, een vermogen van 44pk en een WLTP-actieradius van 225 kilometer.

Het platform

Dacia, dat onderdeel uitmaakt van Renault, heeft het voordeel dat ze veel gebruik kunnen maken van bewezen technieken en kennis die aanwezig is bij Renault. Zo ook voor de Dacia Spring Electric is dit het geval. De elektrische auto is gebouwd op het platform dat ook gebruikt wordt voor de Renault K-ZE Electric, een kleine elektrische auto voor gebruik in de stad. Het platform is gebouwd om een bescheiden elektrische motor met het vermogen van slechts 44pk. Dit moet het mogelijk maken om een topsnelheid te halen van 130 km/h.

Actieradius

De Dacia Spring Electric is door de fabrikant voorzien van een 27 kWh accupakket. Dit accupakket moet het mogelijk maken om een actieradius te halen van 225 kilometer volgens de WLTP-testmethode. In de praktijk zal dit neer gaan komen op een realistische actieradius van ongeveer 190 kilometer.

Opladen

Dacia Spring interieur

Op het gebied van laden heeft Dacia niet voor de meest moderne techniek gekozen. De auto is uitgerust met een 1-fase boordlader die laden tot maximaal 6,6 kW mogelijk maakt. Dit is enerzijds niet het meest moderne, anderzijds heeft auto een beperkt accupakket waardoor de auto alsnog vol kan zijn in 5,5 uur. Snelladen is ook mogelijk met de elektrische Dacia. De auto biedt de mogelijkheid om te laden tot een snelheid van maximaal 30 kW waarmee het mogelijk is om binnen een uur van 0-80% op te laden.

De vanafprijs van de Dacia Spring Electric is nog niet bekend gemaakt, maar deze zal snel volgen!

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl