Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Citroën komt met elektrische bestelauto: de ë-SpaceTourer

De elektrische bestelauto’s zijn flink in opmars. Vorige week onthulde Kia de volledig elektrische Kia e-Soul Cargo. Deze week is het de beurt aan Citroën. Het automerk brengt de Citroën SpaceTourer uit in een volledig elektrische variant: de ë-SpaceTourer. De elektrische bestelauto is verkrijgbaar in drie lengtevarianten en biedt vijf tot negen zitplaatsen. De ë-SpaceTourer heeft een actieradius van 230 of 330 kilometer (afhankelijk van het 50 of 75 kWh accupakket). Ook kan de elektrische bestelauto snelladen met een maximaal laadvermogen van 100 kW DC. De ë-SpaceTourer staat vanaf eind 2020 bij de dealers.

Elektrische bestelauto’s

Voorheen stond de markt van elektrische bestelauto’s nog redelijk in de kinderschoenen. De huidige modellen kunnen in de meeste gevallen snelladen, maar hebben nog niet echt een actieradius waar je redelijk wat kilometers mee kunt maken. Tegenwoordig zijn veel automerken bezig met de ontwikkeling van een elektrische bestelauto’s die een betrouwbare actieradius hebben en vlot kunnen snelladen. Je ziet dat bedrijven steeds vaker kiezen voor een elektrische (bestel)auto vanwege het milieu: het perfecte moment om als automerk hier op in te spelen.

Citroën heeft een duidelijke strategie voor ogen. Met de strategie ‘Inspired by You All’ wil het automerk in 2020 minimaal zes elektrische modellen in verschillende segmenten introduceren.

Elektrische bestelauto voor Citroën

De elektrische Citroën ë-SpaceTourer is dé oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar duurzaam transport. De Citroën ë-SpaceTourer is verkrijgbaar in drie lengtevarianten (XS, M en XL) en drie uitvoeringen: Combi, Business en Business Lounge.

De elektrische bestelauto van Citroën is van alle gemakken voorzien en beschikt over de nieuwste moderne technologie. De Citroën ë-SpaceTourer kan onder andere worden uitgerust met een head-up display, 7 inch touchscreen, achteruitrijcamera en keyless entry. Bovendien kun je optioneel de schuifdeuren van de elektrische bestelauto handsfree bedienen. Je plaatst je voet onder de hoek van de achterbumper en vervolgens openen en sluiten de deuren automatisch. Ideaal als je bijvoorbeeld je handen vol hebt met pakketjes. Kortom de elektrische bestelauto is geheel naar eigen wens samen te stellen.

Je kunt de elektrische bestelauto onderscheiden ten opzichte van de brandstofvariant door de gesloten grille, laadaansluiting en de ë-badges.

Rijeigenschappen Citroën ë-SpaceTourer

Zoals we van iedere elektrische auto gewend zijn, is ook de elektrische Citroën ë-SpaceTourer ontzettend stil en komt snel van z’n plek. De auto heeft een vermogen van 136 pk. Bovendien kun je energie terugwinnen door het gas los te laten en daarmee regeneratief te remmen.

Actieradius + opladen Citroën ë-SpaceTourer

De Citroën ë-SpaceTourer is leverbaar met een 50 of 75 kWh accupakket. De elektrische bestelauto met 50 kWh accupakket heeft een actieradius van 230 kilometer volgens de WLTP-testmethode. De Citroën SpaceTourer met het grotere 75 kWh accupakket heeft een actieradius van 330 kilometer. Het accupakket is in de bodem verwerkt, waardoor de ruimte van het interieur identiek blijft aan de brandstofvariant.

De elektrische bestelauto van Citroën kun je thuis opladen, via openbare oplaadpunten en via snellaadstations. Een pluspunt aan deze auto is het maximale snellaadvermogen. De Citroën ë-SpaceTourer (50 kWh accupakket) is met een maximaal laadvermogen van 100 kW DC binnen een halfuur weer voor 80% opgeladen. Overigens is de elektrische bestelauto voorzien van een 3-fase boordlader, wat een positief effect heeft op de laadtijd van de auto bij reguliere (non snel-)laadpalen.

Via het touchscreen kun je tevens heel gemakkelijk de beschikbare laadpunten bekijken.

My Citroën app

Tegenwoordig worden de meeste elektrische auto geleverd met een bijbehorende app. Via de app kun je onder andere de actuele laadstatus bekijken en de auto alvast voorverwarmen of afkoelen. Ook de Citroën ë-SpaceTourer wordt geleverd met de My Citroën app.

Citroën ë-SpaceTourer leasen

Heb je interesse in het leasen van de Citroën ë-SpaceTourer? De elektrische bestelauto staat eind 2020 bij de dealers in Nederland.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl