Beoordeeld met 9,3
085 4871441

6 redenen om een Tesla Model 3 zakelijk te leasen in 2022

De Tesla Model 3 is al jarenlang een van de bestverkochte EV’s van Europa. Ook onder zakelijke rijders is de Tesla Model 3 nog altijd een populaire leaseauto. De zakelijke rijder kiest voor de Tesla Model 3 vanwege onder andere de lage bijtelling, uitstekende actieradius, hoge laadsnelheid en de moderne technologie. Naar verwachting zal de Tesla Model 3 ook in 2022 veel gekozen worden door zakelijke rijders. In dit artikel leggen wij graag aan je uit waarom. 

1. Profiteer nog van 12% bijtelling

Sinds 1 januari 2022 betaal je voor een elektrische auto 16% bijtelling (tot 35.000 euro) voor een elektrische auto. Toch kun je ook in 2022 nog profiteren van 12% bijtelling (tot 40.000 euro). Mits je kiest voor een voorraadmodel dat in 2021 nog op kenteken is gezet.  Afhankelijk van de uitvoering en de belastingschaal is de bijtelling in dat geval 185 euro (schijf 1) of 247 euro (schijf 2). Kies je voor een Tesla Model 3 met 16% bijtelling, dan moet je rekening houden met een bijtelling van 284 euro (schijf 1) of 379 euro (schijf 2). Je kunt op jaarbasis dus behoorlijk besparen als je kiest voor een Tesla Model 3 met 12% bijtelling.

2. Tesla Model 3 is direct leverbaar

Vanwege het wereldwijde chiptekort kunnen de levertijden voor nieuwe auto’s behoorlijk oplopen. Het is dus absoluut een aanrader om te kiezen voor een Tesla Model 3 die op voorraad staat. Je hoeft dan geen rekening te houden met mogelijk hoog opgelopen levertijden. Als je bijvoorbeeld nu een nieuw exemplaar van de Tesla Model 3 bestelt, moet je namelijk al rekening houden met een minimale levertijd van 5 maanden.

3. Kies voor de Standard Range Plus met een fiscale waarde onder de 50.000 euro

Toevallig de Tesla website gecheckt en geconstateerd dat de Standard Range Plus niet meer beschikbaar is? Dat kan kloppen! Tesla heeft voor 2022 deze uitvoering namelijk hernoemd naar ‘Tesla Model 3’. Wij hebben echter nog enkele ‘echte’ Standard Range Plus exemplaren beschikbaar die wij direct uit voorraad kunnen leveren. Het voordeel van de Standard Range Plus is dat deze uitvoering een fiscale waarde van onder de 50.000 euro heeft. Dit betekent dat je dan ook zult profiteren van een zeer gunstige, lage bijtelling. Daarnaast heeft de Standard Range Plus een actieradius van 448 kilometer volgens de WLTP-testmethode. Als we kijken naar onze eigen ervaringen, dan is een actieradius van 335 kilometer in de praktijk zeker haalbaar.

4. Iphone op wielen

De Tesla Model 3 wordt veelal omschreven als de iPhone op wielen. De verschillende Tesla modellen staan namelijk bekend om de nieuwste technologieën waarmee de auto’s worden uitgerust. Een voorbeeld hiervan is de Autopilot-functie, die tevens middels updates steeds verder wordt uitgebreid. Dankzij de Autopilot-functie kun je gedeeltelijk autonoom rijden. Tijdens het rijden positioneert Auto Lane Change de auto bijvoorbeeld bij het inhalen. De functie maakt het tevens mogelijk om automatisch in te parkeren. Daarnaast kun je je smartphone als sleutel gebruiken. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. De auto zit boordevol technologische features die het autorijden een stuk makkelijker en aangenamer maken.

5. Opladen bij de Tesla Superchargers

Wereldwijd zijn er meer dan 30.000 Tesla Superchargers. En daar komen iedere week extra locaties bij. De locaties bevinden zich op goed bereikbare locaties zoals restaurants, winkels en wifi-hotspots. Ook werken de Tesla Superchargers super eenvoudig. Je plugt simpelweg de laadkabel in de auto en de laadsessie zal starten. Via het bijbehorende Tesla-account heb je een overzicht van alle laadsessies. Via het navigatiesysteem in je auto kun je heel gemakkelijk op jouw route alle beschikbare Superchargers bekijken. Ook zal ditzelfde navigatiesysteem bij een lange reis de route zo plannen dat je telkens bij een supercharger terecht kunt voor bijladen. Zo is jouw reistijd zo efficiënt mogelijk ingedeeld! Het opladen van je Tesla Model 3 is nog nooit zo makkelijk geweest. De Tesla Model 3 heeft binnen 15 minuten weer 275 kilometer extra rijbereik.

6. Zakelijk leasen vanaf slechts 565 euro per maand

Kortom er zijn genoeg redenen om in 2022 de Tesla Model 3 zakelijk te gaan leasen. Ben je overtuigd van het feit dat jouw nieuwe leaseauto een Tesla Model 3 moet worden? De Tesla Model 3 is bij ons al zakelijk te leasen vanaf 565 euro per maand. Neem snel contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden!

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl