Beoordeeld met 9,3
085 4871441

EV-rijders kunnen nu ook snelladen bij de Tesla Superchargers

Een andere elektrische auto dan een Tesla, snelladen bij een Tesla Supercharger? Vanaf nu is het mogelijk bij tien Tesla Superchargers in Nederland. Eerder kondigde Tesla al aan dat zij de Tesla Superchargers ook voor andere elektrische auto’s toegankelijk gaan maken. Tesla wil de transitie naar elektrisch rijden versnellen door het netwerk van Tesla snelladers voor meer EV’s toegankelijk te maken. 

Elektrische auto snelladen bij Tesla Superchargers

Als EV-rijder kun je voortaan voor snelladen terecht op de volgende Supercharger locaties: Sassenheim, Apeldoorn Oost, Meerkerk, Hengelo, Tilburg, Duiven, Breukelen, Naarden, Eemnes en Zwolle. Mocht er voldoende capaciteit zijn, dan zullen andere laadlocaties van Tesla ook volgen.

Hoe meer EV-rijders gebruikmaken van het netwerk, hoe sneller Tesla kan uitbreiden. De pilot is momenteel alleen uitgerold in Nederland. In de toekomst zullen meerdere landen volgen. Daarnaast geeft Tesla aan dat er bewust gekozen is voor een beperkt aantal locaties, zodat het automerk de doorstroming goed kan blijven monitoren. Ook wil Tesla de feedback van gebruikers verzamelen, voordat zij meer locaties openstellen.

Hoe kun je als niet Tesla-rijder snelladen bij de Tesla Superchargers?

  1. Download de Tesla-app via de App Store of Google Play Store en maak een Tesla-account aan;

  2. Selecteer ‘Jouw Niet-Tesla opladen’ en zoek jouw Supercharger-locatie;

  3. Voeg een betaalwijze toe, koppel je auto aan de lader, selecteer de juiste laadpaal en druk vervolgens op ‘opladen starten’;

  4. Selecteer ‘opladen stoppen’ om jouw laadsessie af te sluiten.

Sluit een laadabonnement af om kosten voor een laadsessie te besparen.

De kosten voor een laadsessie voor niet Tesla-rijders vallen hoger uit dan een laadsessie van een Tesla-rijder. De hogere prijs is deels opgebouwd om de Tesla Superchargers gereed te maken voor andere EV’s. Daarnaast vraagt Tesla nog een opslag bovenop de prijs per kWh. Wanneer je dezelfde prijs als Tesla-rijders wilt betalen, kun je een laadabonnement bij Tesla afsluiten. In de pilotfase kunnen overigens alleen elektrische auto’s met een CSS-aansluiting gebruikmaken van de Tesla Superchargers.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl