Beoordeeld met 9,3
085 4871441

400 extra laadpalen in Groningen

De overheid en de gemeenten in Nederland willen het elektrisch rijden stimuleren door de laadinfrastructuur in Nederland verder uit te breiden. Ten opzichte van de andere EU-landen telt Nederland momenteel de meeste laadpalen. De gemeente Groningen wil vooral inzetten op de laadpalen dichtbij huis. De gemeente gaat samen met bewoners in gesprek over de geschikte plekken voor honderden extra laadpalen in de gemeente Groningen. De gemeente hoopt hiermee ook het proces van de aanvraag van een openbare laadpaal te versnellen.

Nederland momenteel de meeste laadpalen. De gemeente Groningen wil vooral inzetten op de laadpalen dichtbij huis. De gemeente gaat samen met bewoners in gesprek over de geschikte plekken voor honderden extra laadpalen in de gemeente Groningen. De gemeente hoopt hiermee ook het proces van de aanvraag van een openbare laadpaal te versnellen.

Aantal laadpalen in gemeente Groningen

De gemeente Groningen wil met de ‘Visie openbare laadinfrastructuur Groningen 2025′ het aantal laadpalen in de gemeente Groningen verder uitbreiden. Momenteel telt Groningen zo’n 150 openbare laadpunten. Dit wil de gemeente Groningen in de komende drie jaar uitbreiden met 400 extra laadpalen.

Aanvraag openbare laadpaal in Nederland

Momenteel kun je per gemeente een aanvraag voor een openbare laadpaal doen. Vervolgens gaat de gemeente op zoek naar een geschikte locatie en neemt hierin een besluit. Dit proces kan zo’n 15 weken in beslag nemen. Om de aanvraag voor een openbare laadpaal voor de elektrische rijder gemakkelijker te maken, wil de gemeente Groningen extra laadpalen gaan plaatsen. De gemeente gaat samen met de bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden in gesprek over de geschikte locaties voor de laadpalen. De gesprekken zullen zij faciliteren door een online platform en bijeenkomsten. De gemeente vindt het belangrijk om input van hen te krijgen, gezien zij als geen ander weten welke locaties geschikt zijn voor laadpalen.

De gemeente Groningen heeft bepaalde eisen opgesteld voor de laadpalen. Denk hierbij aan de ruimte voor de rolstoelgebruikers op de stoep en de gepaste loopafstand voor de elektrische rijder.

Laadpalen in Nederland

In Nederland staan meer dan een kwart laadpalen voor elektrische auto’s. Momenteel staan er door heel Nederland zo’n 48.267 openbare laadpalen, waarvan 1.119 snellaadstations zoals Fastned. Inmiddels wordt het elektrisch rijden niet alleen door het aanbod elektrische auto’s gestimuleerd, maar ook door de vele handige websites, apps en laadpassen (Newmotion en Plugsurfing) waar je gemakkelijk de beschikbare laadpalen in Nederland kunt bekijken. De website zoals oplaadpunten.nl geeft tevens aan of de laadpalen in Nederland beschikbaar zijn en met welk laadvermogen ze laden.

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl