Beoordeeld met 9,3
085 4871441

4% bijtelling voor een elektrische auto in 2021 bij de EV-expert

Voor volledig elektrische auto’s loopt de bijtelling de komende jaren op. In 2019 gold er een bijtelling van 4%, in 2020 werd de bijtelling verhoogd naar 8% en dit jaar betaal je 12% bijtelling voor een elektrische auto. Toch zijn er nog enkele elektrische auto’s verkrijgbaar met 8% of zelfs 4% bijtelling. Wij attenderen je daarom graag op een aantal elektrische auto’s die je in 2021 zakelijk kunt leasen met 4% bijtelling.

Ben je op zoek naar een elektrische auto? Maar weet je niet zo goed voor welk model je moet gaan? Dan raden wij je zeker aan om contact op te nemen met iemand die je daarin goed kan adviseren. Naast de verschillende modellen, heb je ook de keuze uit verschillende bijtellingspercentages.

Bestverkochte EV – Hyundai Kona Electric – beschikbaar met 4% bijtelling

Hyundai Kona Electric

Al jaren lang is de Hyundai Kona Electric een van de bestverkochte EV’s. Het populaire model van Hyundai was een schot in de roos. De timing waarop het automerk de elektrische SUV uitbracht was perfect. Het was toentertijd namelijk de eerste elektrische SUV die een rijbereik had van meer dan 400 kilometer, fatsoenlijk kon snelladen en bovendien relatief betaalbaar was. Nu jaren later, is het model nog steeds populair onder de zakelijke rijder. Alle modellen waarom daarom al vrij snel uitverkocht. Toch zijn er – als je goed zoekt – nog enkele exemplaren uit 2018 en 2019 beschikbaar met 4% bijtelling. Omgerekend betekent dit een nettobijtelling van ongeveer 60 euro in de maand.

MG ZS EV met 4% bijtelling

MG ZS EV

De MG ZS EV is wellicht niet het eerste model waar je aan denkt als je de overstap naar een EV overweegt, toch kan deze auto weleens een interessante keuze zijn. De MG ZS EV is net zoals de populaire Kona ook een elektrische SUV, maar dan een stuk voordeliger. De MG ZS EV heeft namelijk een vanafprijs van 30.985 euro. Echter is de auto wel voorzien van een kleiner accupakket, maar dat is logisch, want daar is de prijs ook naar. De MG ZS EV is voorzien van een 44.5 kWh accupakket en heeft daarmee een actieradius van 263 kilometer volgens de WLTP-testmethode. Verschillende collega’s rijden in een MG ZS EV, en hun praktijkervaringen met de auto zijn zeer positief. De auto heeft uitstekende rijeigenschappen en je krijgt veel auto voor het bedrag. In de praktijk komt de actieradius van de MG ZS EV neer op zo’n 200-220 kilometer.

Fiscaal gezien is de MG ZS EV zeer aantrekkelijk. Met een fiscale waarde van 30.985, betaal je omgerekend een nettobijtelling van 39 euro per maand.

Nissan leaf met 4% bijtelling

Nissan Leaf

De Nissan Leaf is ook een model die al jaren lang scoort bij de zakelijke rijder. De elektrische auto werd in 2018 voor het eerst aan het publiek geïntroduceerd. In essentie is er weinig aan de auto veranderd, het kan dus vanwege de bijtelling veel interessanter zijn als je bijvoorbeeld kiest voor een gebruikte Nissan Leaf. Daarmee kan je profiteren van een extra lage bijtelling van 4%. Omgerekend betaal je maandelijks ongeveer 45 euro netto bijtelling, of iets meer bij luxere uitvoeringen. Het is dus fiscaal gezien een stuk voordeliger om te kiezen voor een elektrische auto met 4% bijtelling. Maar waarom zou je kiezen voor een Nissan Leaf? De elektrische auto is standaard zeer rijk uitgerust en heeft goede rijeigenschappen. Daarnaast heeft de auto ook de mogelijkheid om te snelladen met een snellaadvermogen van 46 kW DC.

Bijtelling elektrische auto berekenen

Ben je benieuwd wat je op jaarbasis kunt besparen? In onze calculator kun je gerust eens de bijtelling voor 2019, 2020, en 2021 berekenen.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl