Beoordeeld met 9,3
085 4871441

20.000 extra laadpalen in Nederland

Nederland is een van de voorlopers op het gebied van elektrisch rijden. De afgelopen jaren heeft de laadinfrastructuur in Nederland zich behoorlijk ontwikkeld. In de drie provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht komen 20.000 extra laadpalen. Dit heeft Metropool Regio Amsterdam Elektrisch (MRA-E) onlangs aangekondigd. Zij zijn verantwoordelijk voor de aanbestedingen voor laadpalen in de drie provincies.

Elektrische auto’s in Nederland

Het afgelopen jaar is het aantal elektrische auto’s in Nederland behoorlijk toegenomen. In december 2019 zijn er in totaal 22.943 elektrische auto’s op kenteken gezet, waarvan 12.049 Tesla Model 3’s. Vanwege de (verwachte) toename toename in elektrische auto’s willen de drie provincies inspelen op de behoefte voor extra laadpalen.

Openbare laadpalen in Nederland

MRA-E is een bestuurlijk samenwerkingsverband en is verantwoordelijk voor de aanbestedingen voor de openbare laadpalen voor gemeenten in de drie provincies. Om de extra laadpalen zo snel mogelijk te realiseren is er besloten om de aanvraag en plaatsing te halveren van acht naar vier maanden.

Toekomst elektrische auto’s in Nederland

De elektrische auto is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Het is daarom belangrijk om voor een dekkend laadnetwerk te zorgen en hierin te investeren. In het Klimaatakkoord zijn verschillende maatregelen beschreven die bij moeten dragen aan de laadinfrastructuur in Nederland. In 2030 zouden er in Nederland in totaal zo’n twee miljoen laadpunten nodig zijn, waarvan een kwart aan openbare oplaadpunten. De drie provincies tellen nu in totaal 5.000 openbare laadpalen.

Laadpaal aanvragen

Rijd je zelf een elektrische auto of overweeg je de overstap? Je kunt via de website openbaarladen.nl een aanvraag indienen voor een openbare laadpaal in jouw gemeente.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl