Mobility Service Nederland

Naar het buitenland met mijn leaseauto

Heb je al zomerplannen gemaakt en ga je met je leaseauto op vakantie naar het buitenland? Goede voorbereiding is het halve werk. Je wilt immers niet voor verrassingen komen te staan. Hoe zit het bijvoorbeeld met de pechhulp in het buitenland?

Op vakantie met de caravan of aanhangwagen

Ga je met de auto op vakantie en neem je de caravan of een aanhanger mee naar het buitenland? Dan heb je voor de caravan en aanhanger in de EU- landen niet een aparte groene verzekeringskaart nodig.

Er zijn twee gevallen waar je voor de caravan of voor de aanhanger wel een aparte groene kaart nodig hebt. Dit geldt voor een caravan of aanhanger die zwaarder is dan 750 kg of als je op vakantie gaat naar Duitsland, Polen, Portugal of Spanje. Rijd je alleen door deze landen heen? Ook in dit geval heb je een aparte groene kaart nodig. De groene verzekeringskaart kun je bij ons opvragen.

Pech onderweg in het buitenland

Heb je pech onderweg in het buitenland? Dan is het wel zo fijn om te weten of de pechhulp in het buitenland is inbegrepen. Dit is afhankelijk van de contractuele afspraken in het leasecontract. Dit geldt ook voor het vervangend vervoer mocht je dat nodig hebben.

Kun je niet meer verder rijden? Dan zorgt de pechhulp ervoor dat je leaseauto wordt weggesleept. Bovendien wordt er binnen 24 tot 48 uur vervangend vervoer geregeld. Afhankelijk van de contractuele afspraken heb je recht op vervangend vervoer of worden achteraf de kosten voor vervangend vervoer doorbelast. In sommige situaties kan het voorkomen dat je ter plekke bij de garage moet afrekenen. Achteraf kun je de kosten bij ons declareren. Mochten de kosten voor hulpverlening niet in het leasecontract zijn inbegrepen, dan kun je altijd een beroep doen op de fabrieksgarantie (binnen de garantietermijn) van de leaseauto.

Twijfel je of de hulpverlening in het leasecontract is inbegrepen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Kom je er (online) niet uit?

We zijn vandaag bereikbaar van 8:00 tot 17:30

Mobility Service Electric wil voldoen in de informatievoorziening over elektrische auto’s en helpt je bij de configuratie van jouw elektrische auto’s. Regel het met onze configurator.

zakelijkelektrischleasen.nl

Ben je voor een kortere periode op zoek naar een leaseauto? Shortlease is bij uitstek geschikt voor een bedrijf met een directe ‘mobiliteitsbehoefte’. Bekijk snel ons actuele aanbod.

myshortlease.nl

Leaseblog.nl is de expert op het gebied van mobiliteit en (elektrische) leaseauto’s. Je kan hier terecht voor autotests, blogs, vlogs en interessante columns van gastschrijvers. Laat je informeren over alles wat met leasen te maken heeft!

leaseblog.nl