Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Xpeng P7 review (inclusief video)

Steeds meer Chinese automerken proberen de Nederlandse markt te veroveren. Denk aan MG, Lynk en co. en ook Xpeng. De P7 komt nu ook eindelijk naar ons kleine landje. Hoogtijd om eens te onderzoeken of deze auto haar belofte als directe concurrent van de Tesla Model 3 waar kan maken. EV-expert Naomi houdt wel van wat meer pk’s en heeft de Xpeng P7 dan ook uitvoerig getest op het gebied waar hij echt het verschil maakt: performance. In dit artikel vertellen we je alles over Xpeng, de P7 en alles wat daarbij komt kijken. Kijk ook vooral onze reviewvideo, zodat je een goed beeld krijgt van de Xpeng en alle eigenschappen.

Video Xpeng review

Hightech auto’s voor de liefhebber

Xpeng P7

1 op de 5 nieuwe auto’s is een elektrische, dus het is helemaal niet gek dat Chinese automerken proberen om hier een graantje mee te pikken. Xpeng hoopt vooral dat hun auto’s in de harten van hun rijders gesloten worden. Het is voor hun veel belangrijker dat de berijders tevreden zijn, dan dat hun marktaandeel erg groot wordt. Precies daarom wil Xpeng ook niet concurreren op prijs, maar wel op technologie. Doordat de auto’s zo geavanceerd zijn, hopen ze de directe concurrentie met Tesla aan te gaan en auto’s te leveren aan de echte tech-liefhebbers.

Deze tech-snufjes vind je ook al op de P7. Zo heeft de auto weinig tot geen knoppen in de auto en werkt bijna alles op basis van je stem. Je ruitenwissers aanzetten, navigeren en instellingen wijzigen kan allemaal met voice-command. Ook zoek je je favoriete nummers op Spotify op door ze te benoemen, waarna je heerlijk kunt genieten van het loepzuivere geluid uit de Dynaudio-speakers.

Deze elektrische sedan is luxe uitgerust en elke versie is standaard uitgerust met:

  • Brembo remsysteem

  • Dynaudiosysteem met 18 speakers

  • Luxe stoelen van Nappa leer

  • Draadloos laden voor smartphone

  • Panoramadak

  • Xpilot Advanced Driver Assistance System

  • Xmart OS voor voice-command

  • 10,25” digitaal dashboardscherm

  • 15” infotainmentscherm

  • 19” lichtmetalenvelgen

Rijeigenschappen

Zoals je hierboven al hebt kunnen zien, is de P7 van Xpeng standaard goed uitgerust, maar hoe zit het met de wegligging en de algemene rijeigenschappen? Wij hebben de P7 Performance uitvoerig getest en kunnen tot de conclusie komen dat de auto erg soepel over de weg glijdt. Dankzij de flexibele afstelling, is het rijden op de snelweg erg comfortabel. Als je een drempel tegenkomt in de woonwijk, is die flexibele afstelling echter niet altijd even fijn. Het zorgt er namelijk voor dat de auto wat meer veert dan gemiddeld en je soms een beetje stuitert. Dit hoef je gelukkig absoluut niet als een nadeel te ervaren. In de bochten is de P7 een erg goede auto en op het gebied van snelheid heb je ook niks te klagen. De 0 naar 100 tijden zijn om over naar huis te schrijven en door de elektromotor heb je helemaal niet het gevoel dat je zo snel rijdt. Let dus wel goed op de flitspalen onderweg, want voor je het weet spek je staatskas!

Actieradius

De P7 is uitgerust met een 80 kWh accupakket, waarmee je 470 km (Performance) of 530 km (Long Range) kunt rijden (WLTP). In de praktijk valt de actieradius altijd iets lager uit, omdat de WLTP-meting gebeurt onder de meest ideale omstandigheden. Die kom je op de weg natuurlijk niet snel tegen, dus kun je bij de P7 beter rekening houden met een actieradius van tussen de 400-450 km.

Opladen

Als je supersnel wilt opladen, dan kun je beter kiezen voor een Hyundai IONIQ 5. Toch wil dit niet zeggen dat de Xpeng P7 een slak is met opladen. Met snelladen ga je van 30 naar 80 procent in 37 minuten. Bij normaal AC laden, duurt dit ongeveer 4,5 uur. Je hoeft dus nooit lang te wachten, voordat je weer met je Xpeng de weg op kunt!

Xpeng zakelijk leasen?

Lijkt de Xpeng jou de perfecte zakelijke leaseauto? Je zult nog eventjes geduld moeten hebben… De P7 is aangekondigd, maar helaas nog niet te bestellen. Schrijf je vooral in voor onze nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte van de levering van de Xpeng, zodat jij ‘m als eerst zakelijk kunt leasen.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl