Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Waarom de Kia EV6 nu al zo populair is

De Kia EV6 is nog niet eens uitgeleverd, maar is nu al razend populair. De populaire EV is met name gewild onder de zakelijke rijder. In eerder stadium had het automerk zelfs de besteldatum naar voren gehaald vanwege de overweldigende reacties en reserveringen. Het duurt nu niet lang meer voordat de eerste exemplaren worden uitgeleverd. Maar waarom is de Kia EV6 nu al zo populair? Onze EV-experts geven in dit artikel antwoord op deze vraag.

Kia EV6 nu te bestellen

Na het grote succes van de Kia e-Niro komt het automerk met een nieuw elektrisch model: de Kia EV6. Ook deze auto belooft weer een groot succes te worden. De Kia EV6 is verkrijgbaar in drie uitvoeringen; een basisversie, GT en GT-line. Je hebt de keuze uit een 58 kWh of een 77,4 kWh accupakket. De elektrische Kia met het kleinere accupakket heeft een actieradius van 400 kilometer (WLTP). Als je kiest voor het grotere accupakket, dan kun je op één volle acculading meer dan 510 kilometer rijden (WLTP). In de praktijk zal de actieradius naar verwachting variëren tussen de 320 en 410 kilometer.

Waarom de kia EV6 nu al populair is

1. Kia heeft zich met de kia e-Niro bewezen

Als grootste EV-expert van Nederland zien wij ook dat er veel interesse is voor de Kia EV6. De auto heeft een sportief uiterlijk en is ook nog eens ruim. Uiteraard is dat niet de enige reden waarom de auto zo populair is. Kia heeft natuurlijk al een behoorlijke reputatie opgebouwd met de elektrische Kia e-Niro, waardoor de lat voor dit model hoog ligt. Uit eigen ervaring weten wij ook dat Kia het goed voor elkaar heeft met de elektrische modellen. De actieradius van de Kia e-Niro komt in de praktijk ook redelijk dichtbij de opgegeven WLTP actieradius.

2. Actieradius van minimaal 400 kilometer

De elektrische auto van Kia heeft een actieradius van minimaal 400 kilometer. Voor dagelijks gebruik kan de automobilist zich hiermee prima redden. Als je kiest voor de auto met het grotere accupakket, dan heb je zelfs een range van minimaal 510 kilometer. Deze actieradius is uiteraard op basis van de WLTP-testmethode. In de praktijk zal dit waarschijnlijk neer gaan komen op respectievelijk 335 km en 440km.

3. Nieuwe generatie EV’s, vooruitstrevende technologie

De Kia EV6 behoort net zoals de Hyundai IONIQ 5 tot de nieuwe generatie EV’s. De Kia EV6 is namelijk uitgerust met de nieuwste technologie. Dat wil zeggen dat de Kia EV6 ten opzichte van de concurrentie uitzonderlijk snel kan opladen. Dit heeft de auto te danken aan het e-GMP platform. Omdat de auto op dit platform is gebouwd kan de auto uitzonderlijk snelladen, biedt de auto verrassend veel ruimte en heeft de EV een grotere actieradius.

Daarnaast is de auto voorzien van Vehicle-to-load (V2L) techniek. Met deze techniek is het mogelijk om andere apparaten van stroom te voorzien. Je kunt dus bijvoorbeeld een andere auto opladen, of je koffiezetapparaat aansluiten.

4. Snelladen binnen 18 minuten dankzij 800-volt techniek

De Kia EV6 is voorzien van een 3-fase boordlader en zeer moderne DC-snellader. Dankzij de 800V-oplaadtechniek, techniek tot voor kort alleen beschikbaar op de Porsche Taycan en de Audi e-tron GT, gaat het met de Kia EV6 mogelijk zijn om super snel te laden bij een DC-snellader. Binnen 4,5 minuten heeft de auto weer 100 kilometer extra range. Opladen van 10% naar 80% is mogelijk binnen 18 minuten (snellaadvermogen van 350 kW DC). Snelladen is op deze manier dus geen belemmering meer en dit is absoluut een onderscheidende factor ten opzichte van de concurrentie.

5. Op vakantie met de caravan

De Kia EV6 heeft een maximaal trekgewicht tot 1.600 kg. Dus wil je op vakantie met een caravan? Dit is geen enkel probleem meer voor deze auto. De EV6 kan een aanhanger of caravan trekken. Het verwachte maximale trekgewicht is wel deels afhankelijk van onder andere de batterijgrootte en het type aandrijving. In samenwerking met Autoblog hebben we in een video getest wat voor invloed een caravan op het rijbereik van een EV heeft.

6. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Kia staat bekend om haar uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dat geldt ook voor de Kia EV6. De elektrische auto heeft een vanafprijs van 44.595 euro. Weliswaar ligt de gemiddelde aanschafprijs van een elektrische auto hoger, maar de Total Cost of Ownership (TCO) kan in vele gevallen lager uitvallen dan van een benzineauto. In samenwerking met Autoblog hebben we in een video de kosten van een Volkswagen Golf vergeleken met de elektrische Volkswagen ID.3. Ook in deze vergelijking was de Volkswagen ID.3 de grote winnaar.

7. Rijk uitgerust

De Kia EV6 is standaard al zeer rijk uitgerust. De basisversie is standaard voorzien van adaptive cruise control, achteruitrijcamera, parkeersensoren voor en achter en actieve rijbaanassistentie. Met de GT-line gaat Kia nog een stap verder met de opties. Deze uitvoering is onder andere uitgerust met een glazen schuif-kanteldak, matrix LED-koplampen, 360 graden camera en een head-up display met augmented reality.

8. Lage bijtelling

Als je de Kia EV6 zakelijk gaat leasen, dan heb je te maken met 12% bijtelling over de eerste 40.000 euro. Over het resterende bedrag betaal je 22% bijtelling. Indien je kiest voor de Kia EV6 met een vanafprijs van 44.595 euro, dan moet je rekening houden met een netto bijtelling vanaf 172 euro (schijf 1) tot 230 euro (schijf 2) per maand.

Kia EV6 zakelijk leasen in 2021

Heb je interesse in het zakelijk leasen van de Kia EV6? De populaire auto is al te leasen vanaf 528 euro per maand. De verwachte levertijd van de auto is medio september/oktober 2021.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl