Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Volledig elektrische MG Marvel R nu te bestellen

Na het succes van de elektrische MG ZS EV komt het automerk nu met een tweede SUV: de MG Marvel R Electric. De elektrische SUV heeft een actieradius van 402 kilometer (WLTP-testmethode) en is verkrijgbaar met twee motoriseringen en drie uitvoeringen. Daarnaast heb je de keuze uit vierwielaandrijving (AWD) of  achterwielaandrijving (RWD). 

Vanaf dit moment kun je de MG Marvel R Electric samenstellen en pre-orderen. Als we MG moeten geloven, hoef je niet lang te wachten op een exemplaar, want naar verwachting is de EV al leverbaar vanaf augustus 2021. 

Het Chinees/Britse automerk kennen we inmiddels allemaal van de elektrische MG ZS EV die in 2019 is uitgebracht. Nu dik twee jaar later is het tijd voor een nieuw model. De elektrische MG Marvel R. Het wordt de tweede elektrische SUV voor MG. Het design en interieur is ontworpen aan de hand van een nieuw elektrisch designconcept. Daarnaast is de auto voorzien van een digitale cockpit met een indrukwekkende 19,4 inch touchscreen. Ook kun je gemakkelijk je smartphone verbinden via Apple CarPlay of Android Auto.

Uitvoeringen MG Marvel R Electric

De MG Marvel R wordt verkrijgbaar in drie uitvoeringen: Comfort, Luxury en Performance. Overigens zijn alle drie uitvoeringen standaard al zeer rijk uitgerust. Zo is de Comfort uitvoering voorzien van een panoramisch glazen schuif- en kanteldak, een elektronische achterklep en een warmtepomp. De Luxury doet daar een stapje bovenop met een 360 graden camera, sportstoelen met lederen bekleding en een handsfree achterklep. De Performance is de meest rijk uitgeruste uitvoering met een BOSE-audiosysteem, tri-motor AWD en een elektrisch bedienbaar panoramisch glazen schuif- en kanteldak.

De elektrische Marvel R is voorzien van moderne technologie. Aan veiligheidssystemen (14 stuks!) geen gebrek met onder ander Adaptive Cruise Control, Emergency Lane Keeping, AV (Aanhouden vluchtstrook) en WWS (Waarschuwingssysteem bij slaperigheid).

Rijeigenschappen

Als we het automerk moeten geloven, dan zijn de rijprestaties indrukwekkend zoals het stoere en sportieve design doet vermoeden. De auto komt in ieder geval wel snel van zijn plek en gaat van 0 naar 100 in slechts 4,9 seconden. Daarnaast heeft de auto een vermogen van 288 pk en topsnelheid van 200 kilometer per uur. Scherpe bochten nemen is ook geen probleem voor deze auto vanwege de 50-50 gewichtsverdeling voor en achter. Daarnaast beschikt de EV over een maximaal trekgewicht van 750 kg. Daarmee kan de auto een fiets of zelfs een kleine caravan vervoeren.

Actieradius + opladen

Je hebt de keuze uit twee aandrijflijnen. Een Tri-Motor variant met drie elektromotoren, vierwielaandrijving (AWD) en een rijbereik van 370 kilometer (WLTP). De versie met achterwielaandrijving (RWD) heeft twee elektromotoren op de achteras en heeft daarmee een actieradius van 402 kilometer volgens de WLTP-testmethode. Het rijbereik zal in de praktijk natuurlijk altijd iets lager uitvallen in verband met weersomstandigheden en rijgedrag. Waarschijnlijk zal de actieradius in de praktijk neerkomen op zo’n 340 kilometer.

Een verschil met het oude model – de MG ZS EV – is dat de elektrische Marvel wel voorzien is van een 3-fase boordlader. Dat betekent dat de auto bij een openbare laadpaal met een maximaal laadvermogen van 11 kW AC kan opladen. Dit betekent dat de auto binnen 7 uur weer volledig is opgeladen. Bij een snellader van bijvoorbeeld Fastned of IONITY kan de auto met een maximaal snellaadvermogen van 125 kW DC snelladen.

Mg Marvel R Electric zakelijk leasen

Vanaf dit moment kun je de Marvel R Electric samenstellen en als pre-order bestellen. De exacte prijzen zijn helaas nog niet gecommuniceerd, maar dit zal zo rond de 40.000 tot 50.000 euro liggen. Naar verwachting is het model al leverbaar vanaf augustus 2021.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl