Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Volkswagen ID.4: potentiële leasetopper van dit jaar

De Volkswagen ID.4 is inmiddels een tijdje op de markt. Hoog tijd voor een uitgebreide review van onze EV-experts. De grotere broer van de Volkswagen ID.3 heeft veel potentie. Met name onder de zakelijke rijder biedt de elektrische auto behoorlijk wat voordelen. Een elektrische auto zakelijk leasen betekent automatisch een lage bijtelling van 8%, mits je kiest voor een voorraadmodel die in 2020 nog op kenteken is gezet. Een elektrische auto met een eerste registratie in 2021 heeft 12% bijtelling.

Maar dat is uiteraard niet het enige pluspunt. De Volkswagen ID.4 biedt behoorlijk wat ruimte en heeft een uitstekende wegligging. Ook het rijbereik en de laadmogelijkheden zijn uitstekend. In dit artikel deelt onze EV-expert Sebastiaan zijn mening over de Volkswagen ID.4. 

Design + interieur Volkswagen Id.4

Sinds de marktintroductie heb ik samen met onze EV-experts de Volkswagen ID.4 uitgebreid getest. Als ik de balans op maak, dan zijn we het unaniem eens over het feit dat dit weleens een populaire leaseauto kan gaan worden. We zijn zeer onder de indruk. De Volkswagen ID.4 heeft naar mijn mening een stoer, sportief design met strakke lijnen. De ontwerpers hebben zeker hun best gedaan. Je herkent gelijk aan de dichte grille dat het gaat om een elektrische auto. De Volkswagen ID.4 is een compacte SUV/crossover en is qua ruimte iets groter dan de Kia e-Niro. Indien je op zoek bent naar een elektrische auto die ook voldoende ruimte biedt voor het gezin, zou ik zeker ook eens gaan kijken naar de Volkswagen ID.4. Je kunt gemakkelijk op pad met je hele gezin in deze auto, inclusief de kinderwagen en de boodschappentassen.

Rijeigenschappen

De Volkswagen ID.4 rijdt zoals we gewend zijn van Volkswagen. De auto ligt goed op de weg en je hebt een veilig gevoel als je in de auto rijdt. De bochten komt de ID.4 ook goed door. Inmiddels zijn we verwend met het directe vermogen die elektrische auto’s kunnen leveren, op dit gebied is de ID.4 geen voorloper. De Volkswagen ID.4 gaat van 0 naar 100 in 8,5 seconden.

Opties + uitvoeringen

De Volkswagen ID.4 is verkrijgbaar in 7 uitvoeringen, allen met verschillende uitrustingsniveaus: 1ST, 1ST Max, Life, Business, Familiy, Tech en Max.  De Volkswagen ID.4 Max is bijvoorbeeld standaard voorzien van stoelbekleding in ArtVelours en 19 inch lichtmetalen velgen. Het interieur heeft een kleurencombinatie van bruin met grijs.

Je kunt je smartphone koppelen met Apple CarPlay. De auto is voorzien van stuur- en stoelverwarming, head-up display, panoramadak, lane assist, achteruitrijcamera, parkeersensoren etc. Aan opties zeker geen gebrek met de ID.4.

Actieradius

De Volkswagen ID.4 beschikt over een 77 kWh accupakket en heeft daarmee een actieradius van 496 kilometer volgens de WLTP-testmethode. In de praktijk weten we inmiddels dat de actieradius in de praktijk altijd iets afwijkt van de WLTP-testmethode. Dit heeft onder andere te maken met je rijgedrag en de weersomstandigheden. Als ik kijk naar onze eigen ervaringen, dan komt de actieradius van de Volkswagen ID.4 uit op zo’n 350 tot 400 kilometer. Hierbij gaan we uit van een mix van stads- en snelwegverkeer. Ook rijgedrag en weersomstandigheden hebben impact op de praktisch haalbare actieradius.

Opladen

De Volkswagen ID.4 heeft het goed voor elkaar als we kijken naar de laadmogelijkheden. De auto kun je thuis opladen, via openbare laadpalen en snellaadstations. De elektrische auto kan 3-fase opladen, wat betekent dat de auto binnen 8 uur weer volledig is opgeladen (laadvermogen van 11 kW). Ga je met een Volkswagen ID.4 snelladen bij Fastned bijvoorbeeld, dan moet je rekening houden met een laadtijd van 36 minuten. De auto kan maximaal 125 kW DC snelladen.

Ga je een elektrische auto aanschaffen of leasen? Dan heb je ook een laadpas nodig. In dit artikel geven wij een aantal tips van laadpassen waar wij goede ervaringen mee hebben. Overigens schreven we vorige week ook een artikel over alternatieve betaalmethoden. Als je bijvoorbeeld je laadpas bent vergeten of kwijt bent.

8% bijtelling met de Volkswagen ID.4 in 2021

De meerderheid van de zakelijke rijders kiest voor een elektrische auto vanwege de lage bijtelling. Toch beginnen wij ook te merken dat bedrijven het duurzame karakter steeds belangrijker vinden. Niet voor niets is de elektrische bedrijfswagen ook steeds meer in opkomst. Enerzijds uit milieubewuste overwegingen, anderzijds vanwege de MIA en aanschafsubsidie die kan oplopen tot wel 5.000 euro.

Met een elektrische auto profiteer je van een lage bijtelling van 12% in 2021. Je kan  extra besparen op je bijtelling door te kiezen voor een voorraadmodel met 8% bijtelling! Lease je bijvoorbeeld een Volkswagen ID.4 Max (fiscale waarde 60.240 euro) met 12% bijtelling, dan moet je rekening houden met een nettobijtelling van 286 euro per maand (schijf 1). Indien je dezelfde auto gaat leasen met 8% bijtelling, dan heb je een nettobijtelling van 216 euro per maand. Overigens kun je heel gemakkelijk via onze online calculator je bijtelling in 2021 zelf berekenen.

App elektrische auto

Zoals vrijwel iedere elektrische auto is de Volkswagen ID.4 ook uitgebracht met een bijbehorende app: de Volkswagen We Connect. Via de app kun je onder andere de actuele laadstatus bekijken, laadsessie starten/stoppen en de auto voorverwarmen.

Volkswagen ID.4 leasen in 2021

Ben je nu net zo enthousiast geworden van de Volkswagen ID.4? Dan hebben wij goed nieuws! De Volkswagen ID.4 kunnen wij met 8% bijtelling uit voorraad leveren. Wees er overigens wel snel bij, want de Volkswagen ID.4 is zeer populair onder de zakelijke rijders.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl