Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Uber gaat elektrische auto’s aanbieden samen met Renault en Nissan

Uber gaat samenwerken met Nissan en Renault om de ritten in Europa te elektrificeren. Het doel van de samenwerking is om elektrische auto’s nog toegankelijker te maken en de infrastructuur te vergroten. Indien de pilot in het Verenigd Koninkrijk succesvol verloopt, gaan de partijen de pilot verder uitrollen in Frankrijk, Nederland en Portugal. De betaalbare elektrische auto’s worden in deze landen via de app van Uber aangeboden. 

Elektrische auto’s als Uber

Uber heeft de ambitie om een emissievrij mobiliteitsplatform te worden. De samenwerking is onderdeel van deze ambitie. Uber heeft het doel om in 2025 in totaal 50% van alle gereden kilometers in een elektrische auto af te leggen. Dit betreft de zeven Europese hoofdsteden (Amsterdam, Berlijn, Brussel, Lissabon, Londen, Madrid en Parijs). Tegen eind 2021 kunnen klanten kiezen voor een elektrische auto. Denk hierbij aan een Renault Zoe, Nissan Leaf en de toekomstige modellen van de beide automerken.

Met deze samenwerking willen de betrokken partijen onderzoeken hoe zij de transitie naar elektrische auto’s in verschillende landen kunnen versnellen. Het doel is om de pilot in het Verenigd Koninkrijk eind 2020 uit te breiden naar Nederland, Portugal en andere landen.

“Dit MoU met Uber onderstreept ons vermogen om nieuwe markten te veroveren en professionals te ondersteunen bij hun energietransitie. We profiteren momenteel van ons concurrentievoordeel: een aantrekkelijk EV-aanbod dat bijdraagt ​​aan de grootschalige uitrol van elektrische mobiliteit. We hebben de afgelopen jaren nauw samengewerkt met lokale autoriteiten om oplossingen te bieden voor de groeiende uitdagingen waarmee steden worden geconfronteerd: transport, verlaging van CO2-emissie en luchtkwaliteit. Met de ondertekening van dit Memorandum of Understanding willen we onze krachten bundelen om de beweging te versnellen”, aldus Gilles Normand, SVP, Electric Vehicles & Mobility Services, Groupe Renault.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl