Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Toyota komt met elektrische SUV

Veel automerken zijn Toyota al voorgegaan, maar nu is het de beurt aan Toyota. Het automerk komt ook met een elektrische personenauto. Een elektrische SUV welteverstaan. Dit zal de eerste elektrische personenauto zijn die Toyota op de markt uitbrengt. Toyota heeft de ambitie om in 2025 ieder model van Toyota of Lexus aan te bieden met een elektromotor.

Verder heeft Toyota vrij weinig bekendgemaakt over de specificaties en de releasedatum van de elektrische auto. Wel is er een schets gepubliceerd waarin je het silhouet van de auto kunt bekijken.

Toyota brengt elektrische SUV uit

De elektrische SUV van Toyota wordt op het zogeheten voertuigplatform e-TNGA gebouwd. Dit staat voor Toyota New Global Architecture. Uiteraard verwijst de letter ‘e’ naar de elektrische aandrijflijn van de auto. Kenmerkend voor dit voertuigplatform is dat een aantal componenten onveranderlijk is, terwijl andere componenten kunnen variëren. De lengte, hoogte en wielbasis van het model dat op het platform staat, kan verschillen. Het is mogelijk om een auto met voor-, achter- en vierwielaandrijving te bouwen. Ook is het platform geschikt voor meerdere vormen van geëlektrificeerde aandrijving. Een dergelijke vorm van een modulair platform wordt ook toegepast door de Volkswagen groep voor auto’s met een verbrandingsmotor.

Het eerste model is al ontwikkeld en wordt klaargemaakt voor productie in de fabriek van Toyota in Japan. Het gaat om een SUV met een hoge zit in de middenklasse. Wij hopen op zeer korte termijn meer nieuws te krijgen over de naam, het design en accupakket. Uiteraard houden we je op de hoogte!

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl