Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Tips Skoda Citigoᵉ iV

De Skoda Citigo e IV is slimmer dan je denkt! De kleine elektrische Skoda doet er alles aan om ervoor te zorgen dat je zo slim en efficiënt mogelijk onderweg bent. In dit artikel geven we je graag een aantal tips, hoe je het maximale uit de Skoda Citigo e IV haalt. Installeer de app.

Als je het nog niet weet, dan weet je het nu: de Skoda Citigo is onderhuids dezelfde auto als de Volkswagen up! en de Seat Mii. Daarom kun je voor de Citigo gebruik maken van de app die voor de Volkswagen up! is ontwikkeld. Zoek in de App- of Play Store naar de Maps & More app en installeer deze op je telefoon.

De app is onze eerste en misschien belangrijkste aanbeveling, omdat het gebruiksgemak van de Citigo e IV hierdoor behoorlijk toeneemt. Zonder app is de auto qua connectiviteit te vergelijken met een reguliere kleine auto, maar met app kun je de kleine Skoda een echte ‘slimme’ auto noemen. Een aantal handige features:

  • Full map navigatie. De Citigo e IV kan niet worden uitgerust met een ingebouwd navigatiesysteem. In samenwerking met TomTom, biedt de app deze functionaliteit wel. Stel de route overigens wel in als je nog stilstaat. Zodra je gaat rijden, zorgt de auto ervoor dat je geen aanpassingen meer mag doen.

  • Oplaadstatus. Een elektrische auto moet regelmatig enkele uren opladen. Omdat je vaak niet naast de auto staat te wachten tijdens het laden, is het gemakkelijk om via de app te kunnen checken hoe lang de auto nog aan het stroom moet. Via Maps & More kun je dit op afstand doen.

  • Klimatiseren. Lekker vanuit je bed de auto op de juiste temperatuur brengen? Dat kan met de Maps & More app. Dit is niet alleen heel comfortabel, het is ook heel slim. Zeker als je de auto aan de laadpaal op de juiste temperatuur brengt. Zo voorkom je dat de accu van de auto moet worden aangesproken en kom je nóg verder op één lading stroom.

  • Checken hoe zuinig je rijdt. Een elektrische auto is pas echt energiezuinig als je zelf goed anticipeert op het verkeer. Gelukkig kan de app je hier mee helpen. Door middel van een soort rijstijl-coach laat de app aan je zien hoe je scoort en probeert je op deze manier op het juiste spoor te krijgen.

Adopteer de EV-mindset

Als je een Skoda CITIGO met een brandstofmotor gewend bent, dan zal de elektrische variant als een hele andere auto aanvoelen. Een EV rijdt namelijk ontzettend lekker. Zo hoef je niet meer te schakelen en is het koppel direct beschikbaar. Hierdoor kom je altijd vlot van je plek. Toch vergt een elektrische auto wel enig aanpassingsvermogen. Je moet namelijk laden. Daarom onze tip om een EV-mindset aan te leren. Dat houdt in dat je de auto zoveel mogelijk oplaadt als je deze niet gebruikt. Ga je even boodschappen doen en is er een laadpaal vrij? Maak er gebruik van! Hierdoor zul je bijna nooit last hebben van het zogenaamde ‘range anxiety’. Bovendien hoef je dankzij deze aanpak bijna geen gebruik te maken van het snelladen langs de snelweg. Dat scheelt uiteindelijk weer in de portemonnee.

Heb je een eigen oprit en kun je een laadpaal kwijt? Dan is het aan te raden deze te laten installeren. Zo heb je elke ochtend een volle auto en zal de overgang naar een elektrische auto het gemakkelijkst zijn. Combineer je de laadpaal met de aanleg van zonnepanelen, dan kun je ook de kosten per kilometer drastisch verlagen. Deze mindset hoort helemaal bij een EV-rijder!

Kies voor de Style uitvoering

Een elektrische auto is niet goedkoop, dat weten de fabrikanten van auto’s ook. Om de klant een beetje tegemoet te komen, zijn de optiepakketten op een EV vaak een stuk goedkoper. De Skoda CITIGO e IV is hierop geen uitzondering. Het gat tussen de goedkoopste en de duurste CITIGO e IV is iets meer dan duizend euro. Ons advies is dan ook om de Ambition te laten staan en te gaan voor een Style uitvoering. Hiervoor krijg je ondere cruise control, regen- en lichtsensor en DAB+. Ga je ook nog voor het comfort pakket van 450 euro dan krijg je verwarmbare voorstoelen, parkeersensoren achter en 4 additionele luidsprekers. Rijden in Style dus.

Wacht niet te lang met de keuze

Of je nou gaat voor private lease, zakelijke lease of koop; 2020 is hét jaar om definitief over te stappen op elektrisch. Dat heeft onder andere te maken met de overheidssubsidies. Zo profiteert een zakelijke rijder dit jaar nog van 8 procent bijtelling en komt de privé eigenaar in aanmerking voor aankoopsubsidies. Daarnaast wordt ook de laadinfrastructuur steeds beter, en niet alleen in Nederland. Wist je bijvoorbeeld dat Duitsland van plan is om elk tankstation van een snellader te voorzien?

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl