Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Tesla start in 2021 met productie Tesla Model Y

In 2021 start Tesla met de productie van de Tesla Model Y. Het nieuwe model is overigens nu al online te bestellen. In een eerder stadium kondigde Tesla al aan het rijbereik van de Tesla Model Y te vergroten. De Tesla Model Y (Long Range) krijgt een actieradius van 505 kilometer volgens de WLTP-testmethode. Voorheen communiceerde Tesla met een actieradius van 450 kilometer. De Tesla Model Y (Long Range) heeft een vanafprijs van 64.000 euro en is te leasen vanaf 860 euro per maand.

Design + Interieur Tesla Model Y

Tesla Model Y interieur

Het design van de Tesla Model Y lijkt in verschillende opzichten op die van de Tesla Model X. Net zoals iedere andere Tesla is de Tesla Model Y voorzien van de nieuwste moderne technologie. Het lage zwaartepunt, de carrosserieconstructie en de ruime kreukelzones zorgen voor extra veiligheid en bescherming. De Tesla Model Y biedt ruimte voor maximaal 7 personen en is optioneel verkrijgbaar met een derde rij.

Rijeigenschappen Tesla Model Y

Kenmerkend voor een elektrische auto is de stilte tijdens het rijden. Door het direct beschikbare vermogen gaat de Tesla Model Y van 0 naar 100 in slechts 3,7 seconden (Performance). De nieuwste modellen van Tesla worden standaard geleverd met automatische noodstop, botswaarschuwing, dodehoekcontrole en nog veel meer. De Tesla Model Y wordt standaard geleverd met automatisch sturen, accelereren en remmen, oftewel de Autopilotfunctie.

De Tesla Model Y beschikt over een 15 inch touchscreen en door de draadloze software-updates is de elektrische auto continu up-to-date met de nieuwste functionaliteiten.

Uitvoeringen Tesla Model Y

De Tesla Model Y is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: Performance en Long Range AWD (75 kWh). De Performance heeft een topsnelheid van 241 kilometer en gaat van 0 naar 100 in slechts 3,7 seconden. De Tesla Model Y Performance heeft een vanafprijs van 70.000 euro.

De Long Range uitvoering is iets goedkoper dan de Performance en heeft een vanafprijs van 64.000 euro. De Long Range gaat van 0 naar 100 in 5,1 seconden en heeft een topsnelheid van 217 kilometer.

In een later stadium start Tesla ook met de productie van de Tesla Model Y Standard Range. Naar verwachting zal dit begin 2020 zijn.

Actieradius + opladen Tesla Model Y

De Tesla Model Y Performance heeft een actieradius van 480 kilometer volgens de WLTP-testmethode. Dit betekent in de praktijk een actieradius van ruim 425 kilometer.

De Tesla Model Y Long Range heeft een actieradius van 505 kilometer volgens de WLTP-testmethode. In de praktijk zal de actieradius van de Tesla Model Y neerkomen op zo’n 480 kilometer.

Waar Tesla zich mee onderscheidt ten opzichte van de concurrentie is het dekkende laadnetwerk van de Tesla Superchargers door heel Europa. Inmiddels zijn er meer dan 14.000 Tesla Superchargers verspreid door heel Europa. Bij een Tesla Supercharger of bij Fastned (met een laadvermogen van 250 kW) heb je binnen een kwartier weer 270 extra range.

Je kunt de Tesla Model Y thuis opladen, via het openbare laadnetwerk en via snellaadstations waaronder de Tesla Superchargers en Fastned. Bij een openbaar oplaadpunt (maximaal laadvermogen 11 kW) is de Tesla Model Y binnen 7,5 uur weer volledig opgeladen. Als je de Tesla Model Y thuis wilt opladen, dan ben je iets langer bezig. Houd dan rekening met een oplaadtijd van ongeveer 37 uur.

Tesla Model Y leasen

Heb je interesse in het leasen van de Tesla Model Y? De Tesla Model Y is te leasen vanaf 860 euro per maand en naar verwachting leverbaar vanaf 2021.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl