Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Onthulling Tesla Cybertruck

Tesla heeft vandaag wel een hele bijzondere auto onthuld: de Tesla ‘Cybertruck’. De elektrische pick-up van Tesla krijgt een actieradius van ruim 800 kilometer (WLTP) en heeft een vanafprijs van 39.000 dollar. De ‘verwachte’ levertijd van de eerste Tesla Cybertruck is 2021. Of dit haalbaar en realistisch is, is nog even afwachten.

Design Tesla Cybertruck

Elon Musk heeft zich wat dat betreft aan zijn woord gehouden. De elektrische Cybertruck van Tesla is officieel aangekondigd. Over smaakt valt overigens niet te twisten. De auto is futuristisch en eigenzinnig. Dit is ook precies de look die Tesla probeert te creëren met de Tesla Cybertruck. Het design van de Tesla Cybertruck is geïnspireerd op de James-Bond film ‘The Spy Who Loved Me’.

Elon Musk verzekerde het publiek dat er met geen mogelijkheid krassen op de gepantserde auto kunnen komen. Toch ging de demonstratie niet helemaal zoals gepland. Een metalen bal zorgde toch voor een aantal barsten in de ramen.

Aan de eerste foto’s is duidelijk zien dat het nog niet om de productversie gaat. De Cybertruck lijkt in geen enkel opzicht op de huidige modellen van Tesla.

Uitvoeringen + actieradius Tesla Cybertruck

De Tesla Cybertruck gaat van 0 naar 100 in slechts 2,9 seconden. De Tesla Cybertruck is verkrijgbaar in drie uitvoeringen. Het instapmodel heeft een actieradius van 400 kilometer, gaat van 0 naar 100 in 6,5 seconden en heeft een topsnelheid van 177 kilometer per uur. De vanafprijs begint bij 39.900 dollar.

De tweede uitvoering van de Tesla Cybertruck heeft een actieradius van 480 kilometer, gaat van 0 naar 100 in 4,5 seconden en heeft een topsnelheid van 193 kilometer per uur. De Tesla Cybertruck is verkrijgbaar vanaf 49.900 dollar.

De meest luxe uitvoering heeft een actieradius van 800 kilometer, gaat van 0 naar 100 in slechts 2,9 seconden en heeft een topsnelheid van maar liefst 209 kilometer per uur. De prijs begint bij 69.900 dollar. Over de accupakketten heeft Tesla niets bekendgemaakt.

Tesla Cybertruck in productie

Tesla geeft aan dat de Tesla Cybertruck vanaf 2021 leverbaar zal zijn. Of de productieversie dan ook daadwerkelijk geleverd kan worden, is nog even afwachten. Vooralsnog blijft de Tesla Model 3 op dit moment de meest populaire elektrische auto.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl