Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Slim en duurzaam laden met de SmartCharging-app van Hyundai

Met steeds meer elektrische rijders op de Nederlandse wegen wordt slim en duurzaam laden steeds interessanter. Hier heeft Hyundai op ingespeeld door de SmartCharging-app te lanceren. Dankzij deze app hoopt Hyundai enerzijds het elektriciteitsnet te ontlasten en anderzijds gebruikers hun elektrische auto zo duurzaam mogelijk te laten opladen. 

Elektrische auto slim opladen met de app van Hyundai

Via de app kan de gebruiker aangeven slim te willen opladen, waardoor de app energieleveranciers helpt om de EV op te laden op de meest duurzame momenten. Zo worden piekmomenten bijvoorbeeld vermeden. Daarnaast ondersteunt de app de energietarieven van de gebruiker. Heeft hij bijvoorbeeld een contract met een daltarief? Dan houdt de app daar rekening mee.

Hyundai heeft de SmartCharging app samen met Jedlix ontwikkeld. Beide bedrijven gaan op den duur ook bi-directioneel laden ontwikkelen en aanbieden aan modellen die dit kunnen. Zoals bijvoorbeeld de Hyundai IONIQ 5. Bi-directioneel laden wordt ook wel Vehicle-to-Grid genoemd. Dankzij deze technologie kan jouw elektrische auto met duurzame energie volgeladen worden door middel van zonnepanelen. Als er bijvoorbeeld weinig elektriciteit beschikbaar is tijdens de piekmomenten, kan de opgeslagen energie alsnog gebruikt worden om de elektrische auto op te laden.

Rijd je in een volledig elektrische auto – zoals een Hyundai IONIQ 5 of een plug-in hybride auto van Hyundai? Dan kun je de SmartCharging app downloaden via de App Store of Google Play Store. Houd er wel rekening mee dat de auto voorzien moet zijn van Hyundai Bluelink.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl