Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Shell start pilot met Alfen voor 175 kW snelladers in Nederland

Snelladers hebben natuurlijk stroom nodig. Om hier op in te spelen is Shell samen met Alfen (specialist op het gebied van laadinfrastructuur) een pilot innovatieve ‘bufferbatterij’ gestart. Deze zogenaamde bufferbatterij slaat energie op wanneer die beschikbaar is op het elektriciteitsnet. De eerste bufferbatterij is geplaatst in Zaltbommel aan de A2. In de komende jaren wil Shell het aantal laadpunten van 60.000 verhogen naar 500.000.

Het nieuwe laadsysteem moet de kosten van het publieke elektriciteitsnetwerk drukken. Als er meerdere auto’s tegelijk willen opladen dan levert de batterij de energie uit waardoor het elektriciteitsnet wordt ontzien. Ook gaan ze onderzoeken in hoeverre het laadstation energie kan terugwinnen en dus het elektriciteitsnet nog meer kan ontlasten.

Beide bedrijven proberen met deze pilot de krachten te bundelen. Door gebruik te maken van de batterijen van Alfen en de expertise en software van de Shell snellaadstations. Momenteel heeft Shell 160 snelladers. In het komende jaar komen daar 90 snelladers bij. In de komende jaren heeft Shell de ambitie om 200 snelladers (175 kW) te plaatsen. Bij een 175 kW snellader kun je zo’n 18 kilometer per minuut bijladen.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl