Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Review volledig elektrische BMW iX3

Afgelopen week hebben onze EV-experts uitvoerig de BMW iX3 getest. De volledig elektrische BMW is in de basis vergelijkbaar met de benzine-/dieselvariant, maar heeft in plaats van een brandstoftank een 80 kWh accupakket. Hier is overigens 74 kWh bruikbaar, en is een actieradius van 460 kilometer mogelijk volgens de WLTP-testnorm. Maar hoe doet de elektrische BMW het in de praktijk? In dit artikel delen wij onze (praktijk)ervaringen met de BMW iX3.

Interieur + design BMW IX3

De auto die je hier op de foto ziet staan, is voorzien van het Executive pakket. Dat is direct een dikke uitvoering én bovendien de enige die leverbaar is. Aan luxe dus geen gebrek en dat zie je. Standaard is het model voorzien van LED koplampen, Personal Assistant, 19 inch aerodynamische wielen in styling 842 Bicolor Jet Black, panoramadak, stoelverwarming etc. Ook van binnen is de auto afgewerkt met hoogwaardige materialen. Ook wordt de auto bijvoorbeeld standaard geleverd met Ambiance verlichting. Het automerk geeft verder aan dat de instrumentencombinatie en het Control Display aangepast zijn op de elektrische aandrijving. Opvallend is dat de BMW iX3 wederom een normale ‘versnellingspook’ heeft, waar deze bij de BMW i3 naast het stuur gesitueerd is.

Rijeigenschappen BMW IX3

De iX3 heeft een stoer design en is als elektrische auto direct te herkennen door de dichte grille. Zoals iedere BMW heeft ook dit model uitstekende rijeigenschappen. Tijdens het rijden merk je dat de auto goed op de weg ligt. Overigens merk je wel gelijk dat het om een elektrische auto gaat. Het accupakket bevindt zich in bodem van de auto, wat betekent dat je op de achterbank qua beenruimte iets moet inleveren.

Als we kijken naar het segment waar de elektrische BMW iX3 zich in begeeft, dan zijn onder andere de Audi e-tron Sportback 55 quattro, Jaguar I-Pace en de Ford Mustang Mach-E SR RWD directe concurrenten.

Opladen + Actieradius BMW IX3

De elektrische BMW heeft volgens de WLTP-testmethode een actieradius van 460 kilometer. Zoals de meeste elektrische rijders inmiddels wel weten, valt de actieradius in de praktijk altijd iets lager uit. Dit heeft onder andere te maken met de weersomstandigheden en het rijgedrag van de bestuurder. We hebben de BMW iX3 nu een week uitgebreid aan de tand gevoeld. Als we kijken naar onze eigen ervaringen dan is een actieradius van 360 kilometer realistisch. Door de hogere carrosserievorm valt de aerodynamica van de auto tegen, hierdoor neemt het verbruik bij snelheden boven de 100 km/u erg toe. Daarom heeft de BMW iX3 op de snelweg wat meer moeite, net zoals de concurrentie overigens

De BMW iX3 kun je thuis opladen, via openbare laadpalen en uiteraard via snellaadstations. Bij een openbare laadpaal met 11 kW is de elektrische auto onder optimale omstandigheden binnen 8 uur weer volledig opgeladen (vanaf 0% batterij). Bij een snellaadstation kan de elektrische auto met een maximaal laadvermogen van 150 kW DC snelladen. Dat betekent dat de auto onder optimale omstandigheden in ongeveer 27 minuten weer voor 80% is opgeladen.

BMW IX3 zakelijk leasen

Heb je interesse in het leasen van de BMW iX3? Via onze website kun je de auto online samenstellen en een offerte aanvragen. De volledig elektrische BMW is te leasen vanaf 759 euro per maand. Met een vanafprijs van 67.500 euro moet je rekening houden met een nettobijtelling van 434 euro per maand (belastingschijf 2).

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl