Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Renault komt met volledig elektrische SUV

Renault komt in 2021 met een volledig elektrische SUV. Het automerk staat al jaren bekend om haar elektrische auto’s. De Renault Zoe doet het bijvoorbeeld erg goed onder de zakelijke rijder. De elektrische SUV zou volgens verschillende bronnen een actieradius krijgen van maar liefst 600 kilometer!

Elektrische SUV van Renault

De elektrische auto van Renault is gebaseerd op het studiemodel Renault Morphoz. Het plan van Renault was om het studiemodel te onthullen tijdens de Autosalon van Parijs. Dit kon helaas niet meer doorgaan vanwege het coronavirus.

De elektrische SUV wordt gebouwd op het CMF EV-platform. Een platform dat speciaal is ontwikkeld voor elektrische auto’s. Intern wordt de elektrische SUV ook wel BCB genoemd. Volgens het Franse Magazine L’argus wordt de elektrische SUV van Renault 4,20 meter lang en is daarmee vergelijkbaar met de Renault Captur.

Actieradius elektrische SUV

De SUV zou een veelbelovende actieradius krijgen van maar liefst 600 kilometer. Naar verwachting is dit de SUV met het grootste accupakket en tevens de duurste uitvoering. Renault zal waarschijnlijk ook een goedkopere variant met een kleiner accupakket gaan uitbrengen.

De elektrische SUV zou de concurrentie aan moeten gaan met de DS 3 Crossback E-Tense. De elektrische Renault zou qua prijs vergelijkbaar zijn met de Peugeot e-2008. Dit zou betekenen dat de elektrische SUV een vanafprijs krijgt van 40.930 euro.

Wij zijn heel benieuwd naar de ontwikkelingen van de elektrische SUV van Renault. Uiteraard houden we je op de hoogte!

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl