Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Polestar 6 vanaf nu online te reserveren

Goed nieuws voor de mensen die graag de exclusieve Polestar 6 - een elektrische sportauto - willen reserveren. Vanaf dit moment is het mogelijk. Na Tesla - met de Tesla Roadster - is het nu de beurt aan Polestar. De eerste 500 productieauto's zullen de exclusieve naam 'Polestar 6 LA Concept Edition' gaan dragen. Om eigenaar te worden van zo'n exclusief exemplaar moet je wel flink in de buidel tasten. Het automerk geeft aan dat de vanafprijs begint bij 200.000 dollar en de aanbetaling is 'slechts' 25.000 dollar. Je moet overigens nog wel even geduld hebben, want naar verwachting wordt deze exclusieve EV in 2026 daadwerkelijk pas uitgebracht. Met andere woorden: je moet er wat voor over hebben. ;) In dit artikel praten we je bij over het exclusieve elektrische model van Polestar. 

Dit is de Polestar 6

Polestar 6 uiterlijk

Polestar timmert hard aan de weg met de huidige en toekomstige modellen. Het automerk heeft inmiddels een behoorlijke reputatie opgebouwd met de Polestar 2. Wij worden daarom ook direct enthousiast als het merk weer een nieuw model aankondigt. Een tijdje geleden hebben we jullie een sneak peak gegeven van de Polestar 3. We can't wait!

De belangstelling was enorm toen Polestar een studiemodel aan het publiek introduceerde. Autoliefhebbers werden dolenthousiast van het idee van een EV met een open dak. Het automerk heeft zich waarschijnlijk deels laten inspireren door de Tesla Roadster. Dit model van Tesla is namelijk ook voorzien van een open dak - net zoals de Polestar 6.

De Polestar 6 is qua specificaties, design, interieur én prijs wel echt next level. De Polestar 6 is ontworpen aan de hand van de nieuwe ontwerptaal die ontwikkeld is voor Polestar Precept. De ontwerpers hebben kunst en technologie samengebracht. Als we het automerk moeten geloven zal deze elektrische auto van Polestar een verbluffende sportauto met topprestaties worden.

Polestar 6 interieur

De foto's van de Polestar 6 spreken voor zich, maar wat kunnen we verder van deze auto verwachten? De eerste 500 exclusieve exemplaren zijn allemaal voorzien van 21 inch lichtmetalen velgen, een unieke Sky exterieurkleur (overigens zijn andere kleuren ook mogelijk), grafische elementen op de zijkant en een diervriendelijk lederen bekleding.

Dat klinkt allemaal best goed toch? Maar wat zijn de specificaties van de auto? Oftewel; hoeveel vermogen heeft de auto, wat is de actieradius, de laadsnelheid en noem maar op. Volgens de cijfers van Polestar gaat deze sportauto van 0 naar 100 in slechts 3,2 seconden. Nog nét niet sneller dan de Tesla Roadster die binnen 2,1 seconden op 100 km/u zit. De elektrische auto heeft een topsnelheid van 250 kilometer per uur, een vermogen van 650 kW en beschikt over twee motoren. Best indrukwekkend.

De verwachte actieradius van deze EV van Polestar bedraagt meer dan 600 kilometer (WLTP). Wij zijn heel benieuwd of het productiemodel ook daadwerkelijk dit rijbereik behoudt. Ter vergelijking; de Tesla Roadster heeft een actieradius van 1.000 kilometer en een topsnelheid van boven de 400 kilometer per uur. Wauw! Maar goed, we dwalen af, dit artikel gaat over de Polestar 6. ;)

Productieplek Polestar 6 vanaf nu te reserveren

Via de website van Polestar kun je via een inschrijvingsformulier jouw productieplek reserveren door alvast een aanbetaling te doen. De aanbetaling van 25.000 dollar is overigens niet mis. Zo ben je er in ieder geval wel zeker van dat jij eigenaar wordt van de 500 exclusieve Polestar 6.

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl