Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Opel Astra wordt volledig elektrisch

Alle Opel Astra fans opgelet! Het welbekende model van Opel kun je vanaf het voorjaar 2023 als volledig elektrische auto bestellen. Maar dat is nog niet alles, want de Opel Astra Electric wordt ook leverbaar als elektrische stationwagen! Een primeur voor het automerk, want het is de eerste volledig elektrische stationwagen van een Duitse autofabrikant. Overigens zeker niet de laatste, want Opel wil een volledig elektrisch merk in Europa worden. Het populaire model heeft inmiddels al verschillende prijzen gewonnen, waaronder het 'Gouden Stuurwiel 2022'. Ben je benieuwd naar alle ins & outs over deze twee nieuwe modellen? Lees dan gauw verder!

Twee elektrische auto's van Opel

Opel Astra electric blauw

Na de Opel Corsa-E is het nu de beurt aan de Opel Astra Electric en Astra Sports Tourer Electric. Na ruim 30 jaar is het nu eindelijk zover: naast de diesel, benzine en plug-in hybride komt er ook een volledig elektrische variant. Maar wat kunnen we allemaal verwachten van dit nieuwe model? En kan dit nieuwe model de huidige concurrentie aan? Over het design kunnen we eigenlijk heel kort zijn, dit zal bijna hetzelfde zijn als de nieuwste generatie. Met een aantal kleine verschillen, zodat de elektrische variant alsnog herkenbaar is. De Opel Astra Electric is voorzien van een sportiever ontworpen voorbumper en standaard 18-inch lichtmetalen velgen in diamond-cut of volledig zwarte afwerking. Hierdoor oogt de elektrische auto nét iets sportiever dan de hybride variant.

Opel Astra Electric krijgt een actieradius van 416 kilometer

Opel Astra Electric rood

De EV wordt uitgerust met een 54 kWh accupakket en heeft hiermee een actieradius van 416 kilometer volgens de welbekende WLTP-testmethode, een verbruikstest die inzicht geeft in het energieverbruik en de theoretische actieradius van een elektrische auto. In de praktijk valt de actieradius van een elektrische auto altijd iets lager uit vanwege de weersomstandigheden (winter/zomer) en het rijgedrag van de bestuurder. Bestuurders met een iets zwaarder voetje zullen iets minder rijbereik hebben. Over een zwaar voetje gesproken.. De elektrische Opel Astra heeft een vermogen van 156 pk en een maximale topsnelheid van 170 kilometer per uur. Heb je de auto helemaal leeggereden? Dan heeft de EV een halfuur nodig om tot 80% te zijn opgeladen bij een snellader (100 kW DC). Gelukkig is de elektrische auto ook uitgerust met een 3-fase boordlader, waardoor openbaar laden met 11 kW AC gaat.

Kies je voor de elektrische variant dan hoef je gelukkig niet in te leveren op ruimte, want het accupakket is verwerkt in de bodem van de auto. De stationwagen biedt een bagageruimte van 516 liter of 1.553 liter als je de achterbank neerklapt.

Opties Opel Astra Electric

Opel Astra Electric interieur

Dankzij de ergonomische sportstoelen wordt iedere rit comfortabel. Je kunt ze helemaal naar eigen wens instellen dankzij de handmatige en elektrische verstelmogelijkheden. De vele opties en rijke uitrusting draagt ook bij aan het comfort van deze auto. De auto is voorzien van een digitale cockpit met 10-inch breedbeeldschermen, head-up display, stemherkenning en assistentiesystemen zoals vermoeidheidsdetectie. 

Opel Astra Electric bestelbaar vanaf voorjaar 2023

Nu is natuurlijk de hamvraag, wat gaat dit kosten? Daar heeft het automerk helaas nog niets over gezegd. Dit zal Opel waarschijnlijk in aanloop naar de officiële marktintroductie (voorjaar 2023) bekendmaken. Wij zijn heel benieuwd en houden je uiteraard op de hoogte!

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl