Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Opel Astra-e wordt volledig elektrisch in 2023

Opel is flink aan de weg aan het timmeren als het gaat om elektrische auto’s. Al veel bestaande modellen zijn ook elektrisch uitgevoerd, zoals de Corsa-e en de Mokka-e. In 2023 wordt de Opel Astra-e toegevoegd aan het elektrische aanbod van Opel. Opel heeft zichzelf als doel gesteld om vanaf 2028 in Europa alleen nog EV’s te leveren. De benzine, diesel en plugin-hybride Opel Astra’s zijn al vanaf 2022 leverbaar.

Opel Astra-E

Opel Astra-E

In juli van dit jaar is de zesde generatie van de Opel Astra gepresenteerd. Het nieuws met wat voor aandrijflijnen de auto gaat verschijnen, liet nog even op zich wachten, tot nu. Opel geeft aan dat de Astra in 2022 beschikbaar komt met een benzinemotor, dieselmotor en als plug-in hybride. Op de volledig elektrische Astra-e moeten we nog even wachten: vanaf 2023 komt ook een volledige elektrische Opel Astra op de markt.

Uiterlijk

De zesde generatie Opel Astra krijgt een volledige make-over. Tevens is het de eerste Astra die wordt uitgebracht onder het nieuwe moederbedrijf Stellantis. Bij Opel geven ze langzaamaan hun auto’s geheel nieuwe gezichten. Zoals ze ook bij de Opel Mokka hebben gedaan, komt de Astra met een Opel Vizer. Deze is te herkennen aan de zwarte neus waar het logo en de koplampen in verwerkt zijn. De Opel Vizer is geïnspireerd op de Opel Manta A en is dus weer helemaal terug van weg geweest. De Vizer is ook terug te vinden in het dashboard van de auto. Dit is niet het enige “oude” detail wat Opel heeft teruggebracht. De herkenbare haaienvin stijlen, die vroeger altijd gebruikt werd bij de Opel Kadett, is weer terug.

Stellantis

Stellantis aan een nieuw elektroplatform waar zij accupakketten tot 100 kWh in kunnen bouwen. Het eVMP-platform moet de basis worden van auto’s uit het C- en D-segment. Deze zal in 2023 beschikbaar worden. Of de nieuwe Opel Astra-e ook op dit platform komt, is nog niet duidelijk. De reeds bestaande elektrische Opel modellen, de Corsa-e en Mokka-e, staan op het EMP2-platform. Beide auto’s hebben een accupakket van 50 kWh. Voor de Astra-e wordt niet verwacht dat ze hetzelfde platform gaan gebruiken.

Techniek

Over de volledige elektrische Astra-e is nog niet veel te zeggen. Over de plug-in hybride gelukkig al wel. De plug-in hybride komt in twee smaken, een met een vermogen van 180 pk en een met 225 pk. De elektromotor geeft in beide gevallen 110 pk en brengt je 60 kilometer ver. (WLTP)

Peugeot en DS maken ook onderdeel uit van Stellantis. De Peugeot 308 en Ds 4 komen technisch gezien met elkaar overeen. Van beide auto’s was al aangekondigd dat er een elektrisch model beschikbaar zou komen. Dat Opel aangeeft dat de Astra ook als elektrische variant beschikbaar wordt, komt dus niet als een verrassing.

Wij als EV-expert zijn ontzettend enthousiast over de elektrificatie van deze merken. Wij houden je dan ook graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl