Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Nissan kondigt nieuwe elektrische auto voor de Europese markt aan

Nissan gaat een nieuwe elektrische auto op de Europese markt uitbrengen. Het gaat om een compacte elektrische auto en zal de Nissan Micra gaan opvolgen. De elektrische auto wordt geproduceerd in de Renault ElectriCity in Frankrijk. Het nieuwe model is onderdeel van de visie Ambition 2030. 

Elektrische Nissan wordt bebouwd Op CMF B-EV Platform

De elektrische Nissan wordt gebouwd op het CMF B-EV platform dat ook gebruik wordt door Renault en Mitsubishi. Wat dit platform zo uniek maakt is de designstijl. Het automerk kan geheel naar eigen wens een designstijl toepassen. Dit is ook absoluut een must, zeker als verschillende automerken hetzelfde platform gebruiken, wil je je toch onderscheiden. De auto is ontworpen door Nissan, maar ontwikkeld en geproduceerd door Renault in Frankrijk.

Zoals eerder aangekondigd komt Nissan ook dit jaar met de Nissan Ariya op de markt, een volledig elektrische crossover. Het automerk geeft aan dat de nieuwe Ariya in de zomer op de markt wordt gebracht. Aangezien de levertijden van veel populaire modellen inmiddels behoorlijk zijn opgelopen, is het nog even de vraag of dit ook geldt voor de Nissan Ariya. Je kunt nu al wel een exemplaar online reserveren, maar daadwerkelijk bestellen is op dit moment nog niet mogelijk.

Nissan heeft behoorlijke ambities en wil met de aankondiging van dit nieuwe, compacte model – naast de Nissan Ariya – de EV vloot verder uitbreiden. Het is nog niet bekend wanneer de elektrische auto van Nissan wordt uitgebracht. Wel is het duidelijk dat deze nieuwe EV de Nissan Micra zal gaan vervangen. Het zal dus een EV zijn, gericht op het B-segment.

Het automerk heeft verder nog niet gecommuniceerd over de actieradius, laadsnelheid, opties, uitvoeringen etc. Ook zijn er nog geen duidelijke foto’s onthuld. Met uitzondering van de teaser-foto. Wij zijn heel benieuwd naar de elektrische auto van Nissan, en houden je uiteraard op de hoogte!

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl