Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Dit is de elektrische Nissan Ariya

Vanochtend is de elektrische Nissan Ariya officieel onthuld tijdens een online evenement van het Japanse automerk. Dit is de eerste 100% elektrische crossover van Nissan. De Nissan Ariya wordt verkrijgbaar met twee accupakketten. Snelladen kan tot maximaal 130 kW DC, wat betekent dat de auto binnen een halfuur weer voor 80% is opgeladen. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de Nissan Ariya.

Elektrische crossover van Nissan

Elektrische crossovers zijn erg in trek. Hier moeten we op inspelen, moet Nissan gedacht hebben. Er zijn inmiddels meer details bekend over de elektrische crossover van Nissan. De Nissan Ariya is gebaseerd op de conceptcar die op de Tokyo Motor Show 2019 werd gepresenteerd. Met de Nissan Ariya wil het automerk laten zien dat zij bezig met de toekomst. Een toekomst waar elektrificatie, geoptimaliseerd platformgebruik en de technologie de standaard zijn. De elektrische crossover van Nissan wordt ontwikkeld op een nieuw EV-platform.

Het automerk wil twee belangrijke pijlers combineren met dit model: elektrische aandrijftechnologie met naadloze connectiviteit tussen mens en machine. De ontwerpers hebben gekozen voor een geheel nieuw ontwerp van de grille. Deze beschermt de sensoren van de ProPILOT technologie en de detectie van de Intelligent Key. Ook zit het Japanse kumiko patroon in 3D net verstopt onder het oppervlak van het schild. Bovendien is de Nissan Ariya voorzien van het nieuwste Nissan logo.

De elektrische auto van Nissan is standaard voorzien van 19 inch velgen, maar optioneel is de auto te bestellen met 20 inch velgen. Het automerk heeft gekozen voor een doorlopende LED strip aan de achterzijde. Dit geeft een mooi, strak special effect. Nissan probeert met de Nissan Ariya een brug te slaan tussen luxe en sportief.

Qua lakken kun je kiezen uit één lak of een combinatie tussen twee lakken. Voor de laatste optie heeft Nissan het tweekleur Copper-exterieurkleurpakket ontwikkeld. Hier zit een bepaalde gedachte achter. De koperen kleur gecombineerd met het zwarte dak benadrukken de vloeiende carrosserielijnen en de beweging van het EV. Naast deze combinatie heb je de keuze uit zes kleurencombinaties.

Interieur Nissan Ariya

Dankzij het EV-platform biedt de Nissan Ariya bijzonder veel interieurruimte in zijn klasse, aldus Nissan. Als we kijken naar de afmetingen van de auto en deze vergelijken met de Kia e-Niro en Hyundai Kona Electric, dan is de Nissan Ariya nét iets groter dan de Hyundai Kona Electric, maar wel kleiner dan de Kia e-Niro.

De elektrische crossover is voorzien van een digitaal dashboard, waarbij de knoppen zijn ingeruild voor virtuele schakelaars.

Actieradius + opladen Nissan Ariya

De Nissan Ariya is verkrijgbaar in vijf uitvoeringen. Je hebt de keuze uit een 63 kWh of 87 kWh accupakket. De Nissan Ariya wordt beschikbaar in 2WD (63 kWh) en 4WD e-4ORCE (87 kWh, 87 kWh Performance). De Nissan Ariya heeft bovendien een maximaal trekvermogen van 1.500 kg.

De vierwielaangedreven uitvoering beschikt over de e-4ORCE vierwielaandrijvingstechnologie. Op iedere ondergrond wordt de rijrichting herkend en de technologie zorgt ervoor dat de auto de gewenste richting door de nauwkeurige motor-en remsturing.

De Nissan Ariya met een 63 kWh accupakket heeft een actieradius van 360 kilometer volgens de WLTP-testmethode. De auto gaat van 0 naar 100 in 7,5 seconden. De 63 kWh accupakket wordt standaard geleverd met een 7,4 kW lader voor het thuisladen.

De uitvoering met het grotere accupakket van 87 kWh heeft een actieradius van 500 kilometer (WLTP). Kies je voor de performance uitvoering, dan gaat de auto van 0 naar 100 in 5,1 seconden. De 87 kWh accupakket wordt standaard geleverd met een 22 kW 3-faselader voor het thuisladen.

Snelladen is ook mogelijk met de Nissan Ariya. De Nissan Ariya kan met een maximaal snellaadvermogen van 130 kW snelladen.

De Nissan Ariya beschikt over de ProPILOT functie en de e-Pedal. De e-Pedal kennen we natuurlijk al van de Nissan Leaf. Met de e-Pedal kun je rijden met één pedaal, het zogenaamde one-pedal driving.

Nissan Ariya leasen

Heb je interesse in het leasen van de Nissan Ariya? De Nissan zal vanaf eind 2021 in Nederland beschikbaar worden. Nissan maakt binnenkort meer bekend over de prijzen en de beschikbaarheid. We houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de Nissan Ariya!

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl