Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Nissan creëert Nissan 36Zero, een EV-hub van 1 miljard in Groot-Britannië

Nissan gaat een EV-hub – de Nissan 36Zero – van 1 miljard creëren. De EV-hub bevindt zich rond de fabriek in Sunderland, Groot-Britannië. Het project focust zich op drie pijlers: elektrische auto’s, duurzame energie en batterijproductie. 

Een elektrische crossover van nissan

“Dit project maakt deel uit van Nissans baanbrekende inspanningen om CO2-neutraliteit te bereiken gedurende de hele levenscyclus van onze producten”, aldus President en Chief Executive Officer van Nissan, Makoto Uchida. “Onze aanpak omvat niet alleen de ontwikkeling en productie van EV’s, maar ook het gebruik van accu’s als energieopslag en hun hergebruik voor secundaire doeleinden.”

Met dit project hoopt het automerk een verschil te maken in de autowereld. Zij willen graag versneld toewerken naar een volledige elektrificatie en CO2-neutraliteit. Van de 1 miljard gaat het automerk 423 miljoen investeren in een volledig elektrisch model in het Verenigd Koninkrijk. Nissan wil namelijk grenzen verleggen op het gebied van design, efficiëntie en batterijtechnologie. Met het project wil het automerk met de samenwerkingspartners EV’s ontwikkelen en produceren, accu’s als energieopslag gebruiken en deze hergebruiken voor secundaire doeleinden.

De elektrische auto is ontworpen voor wereldwijde markten en zal vanzelfsprekend geëxporteerd worden naar de Europese markten. Op het Alliance CMF-EV platform wordt de nieuwe elektrische crossover gebouwd. Verder heeft het automerk nog niets bekendgemaakt over de prijs en technologie.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl