Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Nissan Ariya veilige EV volgens Euro NCAP-veiligheidstest

Safety first! De volledig elektrische Nissan Ariya is door de Euro NCAP (European New Car Assessment Programma) met maar liefst 5 sterren (de hoogst haalbare score) beoordeeld. Naast zijn standaard rijke uitrusting, goede rijeigenschappen en indrukwekkende interieur is de Nissan Ariya ook ontzettend veilig. In dit artikel vertellen we je waarom.

Nissan Ariya krijgt NCAP-veiligheidsscore van 5 sterren

Nissan Ariya NCAP

De elektrische Ariya heeft een actieradius tot wel 533 kilometer (WLTP), heeft een goede wegligging en kan snelladen binnen 35 minuten. Ook is het interieur indrukwekkend. Minimalistisch, maar in positieve zin. Je kunt zien dat de ontwerpers van Nissan hun best hebben gedaan. Er is gebruikgemaakt van hoogwaardige materialen en het digitale dashboard geeft een luxe uitstraling. Bovendien is de elektrische SUV bijzonder ruim en rijk uitgerust. 

Je hoeft je bij de Nissan Ariya ook geen zorgen te maken om de veiligheid. Dankzij de veilige constructie van sterk staal, de centrale airbag, beschermingssystemen voor kinderen in de auto (CRS) en andere veiligheidssystemen wist de Nissan Ariya een score van vijf sterren te behalen op de veiligheidstest van de Euro NCAP. 

Inzittende volwassene

De elektrische SUV van Nissan scoort 86% op de categorie bescherming volwassenen. Deze hoge score heeft de Ariya te danken aan de constructie. De ontwerpers hebben in de stalen constructie het principe van een veiligheidskooi toegepast.

Bescherming kinderen

De Ariya scoort in de categorie 'bescherming kinderen' een percentage van 89%. In de crashtest voor de bescherming van kinderen scoorde de Ariya 22,9 punten van het totaal aantal 24 punten. 

Kwetsbare weggebruikers

De Nissan Ariya is ook beoordeeld op de categorie 'kwetsbare weggebruikers'. In hoeverre kan de auto kwetsbare weggebruikers signaleren en de bestuurder tijdig waarschuwen? De Ariya behaalde een score van 74%. Zo is de Ariya bijvoorbeeld voorzien van Intelligent Emergency Braking. De bestuurder wordt gewaarschuwd en remt automatisch op het moment dat er bijvoorbeeld een aanrijding met een andere auto, voetganger of fietser dreigt. 

Safety first

'Safety First' staat hoog in het vaandel bij Nissan. Dat blijkt met een score van 93%. Dit heeft de auto te danken aan de Nissan Intelligent Mobility-technologie├źn. 

Nissan Ariya zakelijk leasen

Je kunt de nieuwste telg van de Nissan bij ons proefrijden. Bevalt 'ie na de proefrit? Dan kun je er wat ons betreft ook meteen mee naar huis rijden, aangezien we de Nissan Ariya niet alleen hebben ingekocht, maar op per direct op locatie op voorraad hebben staan! Zakelijk is de Nissan te leasen is vanaf 720 euro per maand.

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl