Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Nissan Ariya maakt reis van 27.000 kilometer

Van de Noordpool naar de Zuidpool rijden met een elektrische auto.. Niemand heeft deze afstand ooit afgelegd, laat staan met een elektrische auto. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. De Britse Chris Ramsey gaat in maart 2023 de uitdaging aan met zijn Nissan Ariya. Hij zal tijdens deze tocht zo'n 27.000 kilometer afleggen. Dit overigens niet zijn eerste expeditie, want inmiddels gaat Chris al meer dan 10 jaar op reis met elektrische auto's. Nu hebben wij ook al aardig wat ervaring met elektrische auto's in het buitenland, maar dit is ook voor ons next level. Wij zijn dus heel benieuwd naar deze unieke reis! 

Met de Nissan Ariya van de Noordpool naar de Zuidpool

Chris begint met zijn hele team op de Noordpool. Op de route zullen zij met een volledig elektrische Nissan Ariya e4-ORCE verschillende plekken aandoen zoals Noord-, Midden- en Zuid-Amerika om vervolgens hun route te vervolgen naar Antartica. Tijdens de reis zullen zij de kou flink moeten trotseren met temperaturen tussen de -30⁰C tot + 30⁰C. Desondanks schijnt het schitterende en met name diverse landschap absoluut de moeite waard te zijn. Van sneeuw tot aan zandduinen. 

Nissan Ariya E-4ORCE geschikt reismaatje

De Nissan Ariya met e-4ORCE technologie zou deze bizarre omstandigheden in de basis aan moeten kunnen. Dankzij e-4ORCE ligt de auto beter en stabieler op de weg en verbetert de tractie op verschillende ondergronden. Om ervoor te zorgen dat de Nissan Ariya uitstekend is voorbereid op de reis, worden de carrosserie, wielophanging, wielen en banden aangepast op het ruwe terrein. Daarnaast rijdt er een tweede Nissan Ariya e-4ORCE mee als back-up. 

Actieradius neemt af in de winterperiode

Het is algemeen bekend dat de actieradius van elektrische auto's in de winterperiode altijd iets afneemt. Hoe kouder het is, hoe minder energie het accupakket kan leveren. Toch zijn er zijn inmiddels allerlei tips om ervoor te zorgen dat het je optimale rijbereik uit je elektrische auto haalt in de winter. 

Laten we er even vanuit dat ze op pad gaan met de Nissan Ariya die is voorzien van het grootste 87 kWh accupakket. In dit geval heb je een actieradius van 500 kilometer (WLTP) tot je beschikking. Althans, op papier, want in de praktijk zal het rijbereik lager uitvallen. Helemaal tijdens koude temperaturen. Je moet dus rekening houden met een actieradius van 420 kilometer. Snelladen kan deze EV binnen 35 minuten (130 kW DC), bij een openbare laadpaal betreft de laadtijd 14 uur (7,4 kW AC). 

Wij zijn heel benieuwd hoe het team de Nissan Ariya e-4ORCE tijdens de reis gaat opladen en hoe zij de reis voorbereiden. Gelukkig heeft Chris behoorlijk wat ervaring, hij gaat namelijk al meer dan 10 jaar op reis met elektrische auto's. Chris heeft een eigen organisatiebureau die reizen met elektrische auto's aanbiedt. Zij hebben één missie: laten zien dat elektrische auto's zelfs de zwaarste omstandigheden makkelijk aan kunnen. Een rit in een EV is niet alleen ontzettend comfortabel, maar ook voldoen ook in de behoeften van bestuurders wereldwijd. Wij houden de ontwikkelingen rondom deze reis in de gaten en houden je uiteraard op de hoogte!

Nissan Ariya leasen

Lijkt het je wel wat om zelf de bestuurder te zijn van een Nissan Ariya? Dat komt goed uit, want wij hebben nog enkele exemplaren uit voorraad leverbaar. Geen levertijden dus, maar vrijwel direct rijden! De Nissan Ariya is zakelijk al te leasen vanaf 709 euro per maand. 

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl