Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Nieuwe Peugeot e-308 én e-308 SW volledig elektrisch!

Peugeot én station liefhebbers OPGELET! De vloot van Peugeot wordt uitgebreid met nieuwe elektrische modellen. Het automerk gaat de Peugeot 308 en 308 SW in 2023 met een elektrische aandrijving uitbrengen. Worden de nieuwe EV's net zo'n succesnummer als de Peugeot e-208? Wij zijn heel benieuwd! Maar wat kunnen we van de nieuwe EV's van Peugeot verwachten? Lees gauw verder, want in dit artikel vertellen we alles wat er tot nu toe bekend is. 

Design + Interieur Peugeot E-308 En E-308 Sw

Peugeot e-308 SW

Maak kennis met het nieuwe gezicht van Peugeot. De nieuwe elektrische modellen worden uitgerust met het nieuwe merklogo en is volledig geïnspireerd op het Peugeot DNA. Station liefhebbers kunnen hun geluk niet op met deze aankondiging. Er zijn namelijk nog niet heel veel volledig elektrische stations op de markt. MG heeft onlangs de eerste volledig elektrische stationwagen uitgebracht; de MG 5. De Peugeot e-308 SW is 4.636 mm lang, 1.852 mm breed en 1.442 mm hoog. Je hoeft je geen zorgen te maken met een bagageruimte van 608 liter.

De EV's kun je natuurlijk direct herkennen door de dichte grille en de letters e-308 op de achterzijde. Opvallend aan de modellen zijn de Matrix LED-koplampen en dagrijverlichting in de vorm van 'slagtanden', aldus het automerk. Verder zijn de looks redelijk vergelijkbaar zijn met de huidige 308 en 308 SW. Overigens wordt het model standaard geleverd 18-inch velgen. Peugeot zal twee uitvoeringen uitbrengen: een Allure en GT.

Opties Peugeot E-308 (SW)

Verder is de EV uitgerust met de nieuwste technologie en rijassistentiesystemen. Denk aan opties zoals adaptieve cruisecontrol met Stop & Go-functie, dodehoekbewaking en Rear Traffic Alert. Dankzij de Peugeot i-Cockpit worden dagelijkse ritten nog comfortabeler gemaakt door luxe opties zoals stuurverwarming, digitale head-up display en een 10-inch touchscreen. De e-308 en e-308 SW zijn beiden standaard voorzien van deze opties, wat natuurlijk erg luxe is.

Actieradius Peugeot E-308 en E-308 SW

Naast het nieuwe merklogo zijn de e-308 en e-308 SW uitgerust met een 51 kWh batterij van een nieuwe generatie. Het automerk heeft goed gekeken naar de actieradius van de concurrentie, want de EV heeft een actieradius van meer dan 400 kilometer volgens de WLTP-testmethode. Wij verwachten dat de actieradius in de praktijk neer zal komen op zo'n 340 kilometer. Het automerk communiceert met een gemiddeld energieverbruik van 12,7 kWh per 100 kilometer, efficiëntie staat bij deze EV centraal. Wil je meer range? Dan kun je kiezen voor de ECO-rijmodus. Houd je liever van sportief rijgedrag? Je hebt ook een SPORT rijmodus. En voor de mensen die liever geen van beiden willen, dan heb je natuurlijk ook nog de NORMAL rijmodus. Regeneratief remmen is overigens mogelijk dankzij de BRAKE-modus. Het leven van de bestuurder wordt daarnaast nog makkelijker gemaakt door de MyPeugeot-app. Via deze app kun je onder andere je actuele laadstatus bekijken en een laadsessie inplannen.

Qua motorisering heeft Peugeot het redelijk tam gehouden met een vermogen van 156 pk. Als je kijkt naar het formaat van de auto, dan is het vermogen prima, maar verwacht in ieder geval geen racemonster.

Opladen Peugeot E-308 en E-308 SW

Qua range zit het dus wel goed met de nieuwe modellen. Maar wat is de laadsnelheid van deze EV? Standaard is de e-308 (SW) uitgerust met een 3-fase boordlader. Snelladen kunnen de e-308 en e-308 SW binnen 25 minuten met een laadvermogen van 100 kW DC. In deze tijd is de batterij voor 80% opgeladen.

Peugeot E-308 En E-308 SW zakelijk leasen in 2023

Worden deze nieuwe modellen van Peugeot populaire zakelijke leaseauto's? Het zou zomaar eens kunnen! Qua range, laadsnelheid en opties zit het wel goed. Maar natuurlijk is nu de vraag, wat gaat het kosten? Helaas heeft het automerk nog niets gecommuniceerd over het prijskaartje van deze modellen. Dit zal Peugeot in een later stadium bekendmaken. Zodra we meer weten, laten we je het weten!

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl