Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Nederlandse bedrijven beginnen elektrisch offensief om elektrisch rijden te versnellen

De ontwikkelingen op het gebied van elektrische auto’s gaan snel. De auto’s en bijbehorende accu’s worden beter en ook de laadinfrastructuur ontwikkelt zich in een rap tempo. Ondanks de koppositie van Nederland moet er nog wel het een en ander gebeuren om de ambities van de Nederlandse overheid in 2025 te halen. Om de transitie naar elektrische mobiliteit te versnellen gaan negen Nederlandse bedrijven samenwerken. 

In 2025 Nederlandse steden volledig emissievrij

In 2025 heeft de Nederlandse overheid als doel om de Nederlandse steden volledig emissievrij te maken voor wat betreft logistiek vervoer. Vanaf 2030 mogen er alleen nog maar emissievrije auto’s verkocht worden en in 2050 moet al het transport emissievrij zijn. Het aantal EV’s neemt toe en dat betekent ook dat de laadinfrastructuur zich moet voorbereiden op een grootschalige uitrol van elektrische auto’s. Een goede laadinfrastructuur is immers essentieel voor een succesvolle doorontwikkeling. Toch valt er nog behoorlijk wat winst te behalen.

De negen bedrijven die de handen ineen hebben geslagen zijn: Fastned, ABB, Alfen, ElaadNL, Lightyear, NKL, Rocsys, de Technische Universiteit Eindhoven en VDL. Gezamenlijk hebben zij het eMobility consortium opgericht. De samenwerkingspartners hebben een doel: duurzame mobiliteit versnellen door vrijheid te geven aan elektrische rijders. Dit willen zij gaan realiseren door het stimuleren van elektrische mobiliteit, innovaties op dit gebied en de aanleg van laadinfrastructuur.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl